Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Σε πύρινο κλοιό χθες η Στερεά.

fotiadaos1
Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τρεις φωτιές στη Στερεά Ελλάδα οι δύο από αυτές μάλιστα είναι δασικές.

Η μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές είναι στον Αυλώνα. Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τη Στερεά και την Αττική βρίσκονται εκεί και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, κάτι που πάντως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι εύκολο.
Η πυρκαγιά καίει πευκόφυτη έκταση σε δύσβατο ορεινό σημείο μέσα σε χαράδρα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 55 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Επίσης απογειώθηκαν καναντέρ και ελικόπτερα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Το δεύτερο περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας, στο Αλιβέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβετική υπηρεσία αργά το βράδυ η φωτιά που καίει δάσος δόθηκε υπό μερικό έλεγχο και εκεί όμως βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Υπηρεσίας.
Η τρίτη φωτιά ήταν στη Φθιώτιδα σε αγροτικη περιοχή ανάμεσα στη Μακρακώμη και τη Σπερχειάδα. Εκεί βρέθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Μακρακώμη και την Λαμία αφού οι φλόγες εκτείνονταν σε μεγάλη έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: