Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ATHIOOC 2018 - ΔΕΛΦΟΙ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ



   Ιτέα 26 Μαρτίου 2018                        






 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ
 ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ATHIOOC 2018

Ο 3ος διεθνής διαγωνισμός  ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition – ATHIOOC 2018» διεξάγεται  στους Δελφούς από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου 2018, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες ενώ  οι συμμετοχές έφτασαν φέτος τα 360 δείγματα.
Μια ακόμα εξαίρετη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ελαιολάδου και τις επιτραπέζιας ελιάς.
Ο Δήμος Δελφών στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες και φέτος είναι συν διοργανωτής του διαγωνισμού. 
            Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2016 στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της κριτικής επιτροπής, θεωρείται ένας από τους πιο έγκριτους και πλέον δυναμικά ανερχόμενους διαγωνισμούς της διεθνούς σκηνής.
 Στόχος του διαγωνισμού είναι να συμβάλλει στην αναγνώριση αυτή, όντας διεθνής, δηλαδή με ξένες συμμετοχές που ξεπερνούν το 40% του συνόλου των δειγμάτων και ξένους κριτές που συναποτελούν τα 2/3 της κριτικής επιτροπής.
Στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού σήμερα τα μέλη της κριτικής επιτροπής είχαν την ευκαιρία να κάνουν γευστική δοκιμή και σε δείγματα επιτραπέζιας ελιάς. Στόχος είναι η προβολή της επιτραπέζιας  ελιάς και η προώθηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Το γενικό συντονισμό τον έχει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας.




Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
&
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΙΛΑΛΑ- ΤΣΑΚΙΡΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: