Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο Ιτιώτης υπεραθλητής Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ultra Triathlon 2017




Σήμερα 16/11/2017, ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ULTRA TRIATHLON η επίσημη τελική βαθμολογία των υπερτριαθλητών που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra-Triathlon το οποίο διεξήχθη σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Ελβετία, Γερμανία, Μεξικό, Λιθουανία, Αυστρία) με τη διοργάνωση  δέκα αγώνων. 

Οι αγώνες περιλάμβαναν αποστάσεις τριάθλου 456 χλμ (Double Ultra-Triathlon), 680 χλμ (Triple Ultra-Triathlon), 1130 χλμ (Quintuple Ultra-Triathlon) και 2260 χλμ (Deca Ultra Triathlon). 

Ο Κων/νος Ζεμαδάνης ως ο μοναδικός Έλληνας υπερτριαθλητής συμμετείχε σε 6 αγώνες σε διάστημα 8 μηνών από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2017, κατακτώντας 4 μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο). 

Συγκεκριμένα :

1η θέση στην Ελβετία (2260 χλμ)
1η θέση στο Μεξικό (2260 χλμ), 
2η θέση στη Florida USA (456 χλμ), 
3η θέση στην Αυστρία (680 χλμ)
5η θέση Lensahn-Γερμανία (680 χλμ)
8η θέση Emsdetten-Γερμανία (456 χλμ). 

Συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς γίνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2017. 

Συνολικά, τα χιλιόμετρα των αγώνων του Έλληνα υπερτριαθλητή ήταν 6800 χλμ (114 χλμ κολύμβηση/5400 χλμ ποδηλασία/1260 χλμ τρέξιμο). Επιπλέον γίνεται ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που ολοκληρώνει επιτυχώς και μάλιστα στην πρώτη θέση δύο αγώνες απόστασης 2260 χλμ μέσα στην ίδια χρόνια (μόλις 48 ημέρες μεταξύ των δύο αγώνων σε Ελβετία και Μεξικό). 

Ο Κων/νος, ως αθλητικός πρεσβευτής του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π.) και μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της συνεχούς προσπάθειας ανακάλυψης των σωματικών και ψυχικών ανθρώπινων δυνάμεων μέσω του αθλητισμού, εκφράζει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους τον βοήθησαν οικονομικά, υλικοτεχνικά και συναισθηματικά σε αυτή την τεράστια προσπάθεια προς την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος: 

Την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ, τις εταιρείες IDEAL BIKES, CUBITECH, ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το εργαστήριο φυσικοθεραπείας PHYSIOKINESIS, καθώς επίσης και τον συνοδό του στους δύο δυσκολότερους αγώνες της χρονιάς σε Ελβετία και Μεξικό, τον Κωνσταντίνο Παναγούλια.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αξιοαθαυμαστος και φυσικά για άλλη μια φορά η Ελλάδα προδίδει τα παιδιά της
Που είναι η πολιτεία να υποστηρίξει αυτόν τον υπεραθλητή ?
Εσείς στη ιτεα άρχοντες της πόλης ... ποια είναι η θέση σας ?
Μόνο μπλα μπλα εγωκεντρισμός και ουσία μηδέν
Ο Αθλητής μας έχει καταφέρει απίστευτες επιδόσεις και εμείς κοιμόμαστε .....
Αλλά τι περιμένουμε αυτό είναι το επίπεδο μας!!!!!!!!