Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Συγκίνηση και περηφάνια ξανά για Γκελαούζο και Καλλία!




Υπόθεση της Φωκίδας ήταν για άλλη μια χρονιά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.



Οι δύο αθλητές από την Άμφισσα πέτυχαν ισάριθμες πρωτιές στον αυθεντικό μαραθώνιο ο Κώστας Γκελαούζος και στα 10.000 μέτρα ο Χρήστος Καλλίας.
Ο Κώστας Γκελαούζος, αθλητής του Παναθηναϊκού, ήρθε 1ος με χρόνο 02:27:21., με δεύτερο το Χριστόφορο Μερούση. Θυμίζουμε ότι στον περσινό 34ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας η σειρά ήταν η αντίστροφη με τον Αμφισσιώτη αθλητή να έρχεται δεύτερος. “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, που πήγε με αρκετά αργό ρυθμός και ήταν στην ουσία, όποιος αντέξει. Εγώ έκανα την αλλαγή στο 32ο χιλιόμετρο και κέρδισα τη μάχη. Ήταν μεγάλη στιγμή γιατί είναι η πρώτη μου νίκη και η πρώτη φορά που μπήκα πρώτος στο Παναθηναϊκό στάδιο και ήταν κάτι μοναδικό με τον κόσμο να χειροκροτάει» δήλωσε ο Κώστας Γκελαούζος.
Ο Περσινός νικητής των 5.000 μέτρων στην ίδια διοργάνωση, Χρήστος Καλλίας, αθλητής του ΑΟ Μυκόνου, δοκίμασε φέτος για πρώτη φορά στα 10.000 μέτρα και ήρθε πρώτος και μάλιστα με ρεκόρ αγώνα (30.50). Εμφανώς συγκινημένος ο Χρήστος δήλωσε: “Όλα ήταν πολύ όμορφα, ήταν καλή η διαδρομή και είμαι πολύ χαρούμενος που έσπασα το ρεκόρ διαδρομής, όπως και πέρσι στα 5 χιλιόμετρα. Είχε κόσμο στη διαδρομή και με βοήθησε να φτάσω στο ρεκόρ και θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη, τη Stoiximan.gr, τη Skechers και τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό”.

Για τα αποτελέσματα του Μαραθωνίου δείτε εδώ: http://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/el/results-gr/510-results-2017-marathon-gr
Για τα αποτελέσματα των 10.000 μ. δείτε εδώ: http:http://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/el/results-gr/509-results-2017-10km-road-race-wind-gr

http://www.amfissaface.gr/

~ Άλο ένα μεγάλο #ΡεκορΔιαδρομής στον #ΑυθεντικόΜαραθώνιο ήρθε σήμερα στα #10km ! #NewRaceRecord !! Με υγεία σε όλα τα παιδιά και του χρόνου! ~
Ευχαριστώ πολύ το σύλλογό μου #ΑοΜυκόνου και τους υποστιρηκτές μου : Stoiximan.gr
Skechers Performance Greece
Outrun


Μια ημέρα πριν τον αγώνα.....:




✔️✔️ με την θετική ενέργεια της @windrunningteam_gr 
✔️ με τα nike vaporfly 4%
✔️με τα τζελακια από @ethicsportgr
✔️με #garmin735xt για κάθε χιλιόμετρο @garmingreece
✔️Με τα ειδικά γυαλιά Rudy για οποιονδήποτε καιρό από @oramaoptics
✔️Με το τριφύλλι στην καρδιά ☘️
✔️ Και με την ομάδα μου #PRT® στο πλευρό μου
_________ Δηλώνω έτοιμος για τον @athensauthenticmarathon ____________



Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι σε κάθε τομέα, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό, υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν και αναδεικνύονται χάρη στην έντονη προσωπικότητα και στην επίμονη προσπάθειά τους, έχοντας στόχο
την επιτυχία. Σήμερα, θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο, έναν συμπατριώτη, που έχει κατορθώσει να εδραιωθεί στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του στίβου,  κάνοντάς μας υπερήφανους με τις επιτυχίες του. 
Ο άνθρωπος αυτός είναι ο Κώστας Γκελαούζος. Ο Κώστας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άμφισσα. Το 2008 πήγε στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό. Παρ' όλο που μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων κατάφερε να περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία (παράρτημα Σερρών), δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, δίνοντας προτεραιότητα στη στρατιωτική του θητεία. Το 2015-16 ολοκλήρωσε εν τέλει τις σπουδές προπονητικής, που ξεκίνησε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. 
Πως προέκυψε όμως η σχέση του με τον αθλητισμό; «Ήταν κάτι ξαφνικό. Αρχικά, με είδε ο πρώτος μου προπονητής, ο κύριος Μπάμπης Κορνέζος σε κάτι αγώνες που έκανε το δημοτικό σχολείο. Μου ζήτησε εάν ήθελα να πάω στις προπονήσεις που έκαναν το απόγευμα. Ομολογώ πως τότε δεν μου άρεσε και τόσο η ιδέα, αφού το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το ποδόσφαιρο. Με τον καιρό όμως μου άρεσε πιο πολύ....Ώσπου στο τέλος με κέρδισε!».
Με τον κλασικό αθλητισμό να μπαίνει στη ζωή του στα 8 με 10 χρόνια, κερδίζει στα 14 του το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του, κι αυτό γίνεται το πρώτο σοβαρό βήμα του στον χώρο. Ο ίδιος μας επισημαίνει, πως αυτό που του έδωσε ώθηση για μια καλή πορεία στον αθλητισμό, ήταν σίγουρα οι παραινέσεις και υποδείξεις του προπονητή του. «Μου αρέσει να δείχνω στον εαυτό μου πως μπορώ να βελτιώνομαι συνεχώς, πως μπορώ να επιτύχω όλο και πιο πολλά μέσα από την συστηματική προσπάθεια. Τρέχω αποστάσεις από 1.500 μέτρα μέχρι και Μαραθώνιο (42.195μ.)». Έχοντας στο ενεργητικό του τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου (γίνεται ταυτόχρονα με τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας), ο Κώστας δηλώνει πως προτιμά να αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται αβίαστα και χωρίς άγχος.
«Έχω σίγουρα έναν μικρό κι έναν μεγάλο στόχο στο μυαλό μου, χωρίς απαραίτητα να σκέφτομαι το μέλλον με ανησυχία. Από τα πράγματα πάντως που θα ήθελα να κάνω είναι να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 και μέσα στη χρονιά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι».

Ποιες είναι όμως οι δυσκολίες του αθλητισμού; Υπάρχουν άραγε περιορισμοί και στερήσεις; «Ναι σίγουρα έχω στερηθεί. Σίγουρα έχω στερηθεί την οικογένεια μου, όπως και τους φίλους μου, αλλά, ξέρεις, μια τόσο απαιτητική ζωή σε κάνει να έχεις και εσύ την απαίτηση από τους άλλους να σε καταλάβουν. Αυτό συνεπάγεται ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ζωή σου, πράγμα αρκετά σημαντικό. Σε γενικές γραμμές βοηθάει να γνωρίζεις την έννοια του μέτρου και πόσο μπορεί να σου στοιχίσει η μη τήρηση αυτού». Η αντίληψη του αθλητισμού για κάθε αθλητή είναι διαφορετική. Για εκείνον, τρία πράγματα είναι και τα πιο σημαντικά: να μάθεις να δουλεύεις με τον εαυτό σου, με το σώμα σου, να έχεις θέληση και να θέτεις στόχους και τέλος να μην τα παρατάς, να επιμένεις ώσπου να κατορθώσεις αυτό που είχες βάλει στο νου σου ξεκινώντας. 
Όσον αφορά τους αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο Κώστας προτιμά να μην απασχολεί το μυαλό του με καταστάσεις που αφορούν άλλους και που είναι εκ των πραγμάτων πολύ μακριά από εκείνον. Σίγουρα η στάση του είναι αρνητική απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες, ωστόσο ο καθένας πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται ο ίδιος τον εαυτό του. 

Ατενίζοντας το πολύ μακρινό μέλλον, αποφεύγει να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια από τη μια, από την άλλη όμως πιστεύει, πως σε μεγαλύτερη ηλικία δεν θα σταματήσει τον αθλητισμό, ίσως όμως ασχοληθεί με κάποιο άλλο κομμάτι του. 
Κλείνοντας, η κουβέντα μεταφέρθηκε στη σχέση του νομού Φωκίδας με τον αθλητισμό. «Τα μέρη μας έχουν αποδείξει πως βγάζουν παιδιά με ταλέντο. Είναι πολλοί εκείνοι  που έχουν αναδειχθεί με τα χρόνια. Ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή των νέων, οφείλουν να βοηθήσουν οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι, πραγματοποιώντας κάποιες ριζικές αλλαγές. Για αρχή, θα ήταν απαραίτητο να υπάρχουν κάποιες αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για τα παιδιά που έχουν μεράκι με τον αθλητισμό. Ακόμη, ο κόσμος καθημερινά τείνει προς το αθλητισμό για να εκτονωθεί, αλλά και για λόγους ενίσχυσης της υγείας. Είναι άσχημο να τους βλέπεις να περπατάνε στους δρόμους, διότι δεν έχουν που να πάνε. Οι καλές εγκαταστάσεις θα φέρουν και τους γονείς με τα παιδιά τους στο γήπεδο και κοντά στα παιδιά που ήδη αθλούνται, ώστε να τους δημιουργήσουν την επιθυμία να κάνουν και αυτοί το ίδιο». 
Ο Κώστας θα ήθελε να βοηθήσει τα νέα παιδιά στη Φωκίδα μεταφέροντάς τους τις γνώσεις του για τον αθλητισμό, κάτι που ενδεχομένως να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Το Just boost it θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Κώστα Γκελαούζο για τη συνέντευξη που παραχώρησε. Εμείς όλοι του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στην προετοιμασία που κάνει αυτό τον καιρό για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου και να συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με πολλές ακόμη επιτυχίες !!!





Boost it....!

https://justboostit.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ