Επιστολή πρόσκληση προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Φωκίδας εξέδωσε η ΕΛΜΕ Φωκίδας, καλώντας τους να δώσουν το παρών στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:00 στο Γυμνάσιο Άμφισσας. Θέμα της συνάντησης η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, καθώς και η τύχη των ολιγομελών τμημάτων, αλλά και κάποιων εκ των ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αγαπητοί γονείς, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας εύχεται καλή σχολική χρονιά στα παιδιά σας, υγεία και δύναμη σε εσάς τους ίδιους. Δυστυχώς, άλλη μία χρονιά ξεκινά με πολλά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν των σχολείων του νομού με αποκορύφωμα τη σκέψη-διάθεση του Υπουργείου για μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στις ομάδες προσανατολισμού στη Β΄ και Γ΄(;) Λυκείου, καθώς και στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ.
Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, ότι παρακάμπτονται οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους και προωθούνται γνωστές και καταδικασμένες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που επιβαρύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργούν ένα σχολείο απρόσιτο στα φτωχά και μη προνομιούχα λαϊκά στρώματα.
Θεωρώντας πως δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών μας και επειδή η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας τις επόμενες χρονιές, καλούμε τον κλάδο σε Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Άμφισσας, τη Δευτέρα 25/9/2017 6.00 μ.μ. και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, την Τετάρτη 27/9/2017 6.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
Σας καλούμε να παραστείτε όσοι περισσότεροι μπορείτε σε αυτή για να ενημερωθείτε για τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά σας και να συντονίσουμε τη δράση μας, ώστε να αποτρέψουμε την κατάργηση οποιουδήποτε τμήματος σε όλα τα σχολεία».