Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

«Κορυφαία κυβερνητική επιλογή, η καταπολέμηση της διαφθοράς»

Πλούσιος διάλογος σε διημερίδα της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με τη συμμετοχή 106 φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα



Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η ενίσχυση της ακεραιότητας αποτελούν κορυφαία κυβερνητική επιλογή: με αυτό το σκεπτικό η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς διοργάνωσε διημερίδα, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, με θέμα, «Ενισχύοντας την ακεραιότητα στο δημόσιο τομέα». Με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τεχνικής Υποστήριξης προς την Ελλάδα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, που υλοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Εκατόν έξι φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι ανεξάρτητων αρχών, του ιδιωτικού τομέα, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ακαδημαϊκού κόσμου) συζήτησαν επί διήμερο θέματα που άπτονται ζητημάτων ακεραιότητας, ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και της ενεργού συμμετοχής του σε δράσεις για την καταπολέμηση αλλά, κυριότερα, την πρόληψη της διαφθοράς.

«Είναι η πρώτη φορά που δημόσια υπηρεσία ανοίγει έναν τέτοιο δημόσιο διάλογο για τόσα θέματα, που χτυπούν σε βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και χρόνια κατεστημένα συμφέροντα», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Κώστας Χρήστου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης και έχων την πολιτική ευθύνη της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Κύριος στόχος του έργου συνεργασίας κυβέρνησης –ΟΟΣΑ –Κομισιόν είναι η ενίσχυση της ακεραιότητας και η μείωση της διαφθοράς στην Ελλάδα υποστηρίζοντας τις ελληνικές αρχές στην εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, του οποίου η υλοποίηση συνδέεται και με την ισχυρή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, σημείωναν στελέχη της Γ.Γ.
Η ενίσχυση της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα βοηθά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημόσιους θεσμούς, στις δημόσιες και στις ανεξάρτητες αρχές, αλλά και στους φορείς του ιδιωτικού τομέα. Για το σκοπό αυτό, το Φόρουμ Ακεραιότητας Δημοσίου Τομέα Ελλάδας- ΟΟΣΑ έθεσε ως στόχο να εμπλέξει στο διάλογο ενδιαφερόμενα μέρη από όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας και της Δημόσιας Διοίκησης. Στόχος που επιτεύχθηκε, όπως διαπιστώθηκε από τον εξαιρετικά γόνιμο και πλούσιο διήμερο διάλογο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: