Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας!
(φωτο από ΠΥΡΑ στα Λουτρά Ηρακλή)

Μπορεί το νέο κύμα καύσωνα να πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κάνοντας ενδεχομένως κάποιους να θυμούνται με νοσταλγία τον χειμώνα, υπάρχουν όμως μέρη στην Ελλάδα που τα ξημερώματα η θερμοκρασία πέφτει ακόμα και κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με το meteo.gr τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Βοβούσα Ιωαννίνων το θερμόμετρο έδειξε 8.8 βαθμούς Κελσίου! Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό του ανατολικού Ζαγορίου, χαμένο στον Εθνικό Δρυμό της βόρειας Πίνδου, το οποίο μάλιστα διασχίζει ο ποταμός Αώος.
Με την Βοβούσα να κατέχει το απόλυτο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας, ακολουθεί το Μαυρολιθάρι Φωκίδας με ελάχιστη θερμοκρασία τους 10,8 βαθμούς, τα Τύρια Ιωαννίνων με 12,8, το Περτούλι Τρικάλων με 13,2, τα ίδια τα Ιωάννινα με 13,5, η Τρίπολα με 13,6, η Αγία Κυριακή Ιωαννίνων με 13,7 και Βυτίνα Αρκαδίας επίσης με 13,7.


Μπορεί η θερμοκρασία στις περιοχές του πίνακα να πλησιάζει τους 40°C το μεσημέρι, το πρωί όμως ο υδράργυρος κατεβαίνει κοντά στους 10°C.

http://www.documentonews.gr/article/kai-omws-yparxei-ena-meros-sthn-ellada-poy-mesa-ston-kayswna-exei-katw-apo-10-bathmoys-kelsioy


Δεν υπάρχουν σχόλια: