Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ



Α.Π. : 451                                                                                                              Ιτέα, 06 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ
Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας  επ’ ευκαιρία του εορτασμού του παρεκκλησίου του, της Αγίας Μαρίνας, μετά την τέλεση του απογευματινού εσπερινού και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου,  διοργανώνει συναυλία με τη διεθνούς φήμης υμνωδό, Νεκταρία Καραντζή και τη σύμπραξη καταξιωμένων μουσικών.
Οι βυζαντινοί ύμνοι, τα τραγούδια της Μεσογείου και τα ιερά μέλη του κόσμου και οι αρχέγονοι ρυθμοί της Ελληνικής παράδοσης θα σμίξουν σε ένα μοναδικής αισθητικής μουσικό πρόγραμμα με τη φωνή της  Ελληνίδας ερμηνεύτριας που ο διεθνής τύπος έχει χαρακτηρίσει ως "ιέρεια" της αρχέγονης παραδοσιακής μουσικής και ιδανική ερμηνεύτρια της γυναικείας βυζαντινής υμνωδίας, της Νεκταρίας Καραντζή.
Η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει, επί σειρά ετών, ένα  ξεχωριστό είδος καλλιτεχνικών εμφανίσεων, που την έχουν καταξιώσει διεθνώς και χαίρουν θερμής αποδοχής και εκτίμησης ιδιαιτέρως από το κοινό του εξωτερικού,  ενώ κάποια από τα πιο γνωστά εκπαιδευτικά και μουσικά κέντρου του κόσμου, όπως η Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία κ.α., την έχουν φιλοξενήσει για παρουσίαση σεμιναρίων βυζαντινής και παραδοσικής μουσικής.
Οι μυσταγωγικές και αρχέγονες, μοναδικής ομορφιάς, μελωδίες της λαϊκής παράδοσης της Μεσογείου, οι ιεροί ήχοι και η ορθόδοξη βυζαντινή υμνωδία αποτελεί τη βάση του ρεπερτορίου στο οποίο έχει διακριθεί, αποσπώντας θερμές κριτικές, σε συνδυασμό με την ερμηνεία της σε ιερά μέλη του κόσμου, σε γλώσσες όπως ρουμανικά, ιταλικά, αραβικά, γαλλικά, ρωσικά, αραμαϊκά (τη διάλεκτο του Χριστού) κ.α., ενώ στις συναυλίες της ιδιαίτερη θέση έχει και η ερμηνεία των καθιστικών  μελισματικών μελών της Ανατολική Θράκης, αλλά και τα τραγούδια της Βόρειας και Δυτικής Θράκης, της Μικράς Ασίας και της Μακεδονίας, όπως και τραγούδια της παράδοσης άλλων χωρών.
Συμπράττουν οι μουσικοί: Carmelo Siciliano: λαούτο, Κωνσταντία Δούκα: ούτι, Παναγιώτης Μπάρλος: βιολί, Οδυσσέας Στεφανής: κρουστά, ηχοληψία: Γιάννης Παπαδόπουλος
Διοργάνωση: Γραμματικοπούλειο – Μπάλειο και Τρίγκειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ιτέας

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: