Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΚΙΡΡΑ : ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για κιρρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ



  Ιτέα 28  Απριλίου 2017
                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ένα από τα κορυφαία θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κίρρας είναι η ολοκλήρωση της μελέτης  Πράξης Εφαρμογής του Ρυμοτομικού Σχεδίου Επέκτασης της Κίρρας .
Σχετικά με την ανωτέρω Πράξη σας ενημερώνουμε ότι παρελήφθη το Α Στάδιο,  παραδόθηκε το Β στάδιο, παραδόθηκε και το Γ Στάδιο. Γνωμοδότησε το Τοπικό Συμβούλιο. Υποβλήθηκαν εντάσεις από πολίτες και φορείς, εκδικάστηκαν οι ενστάσεις και απάντησε η ΔΙΠΕΧΩ.  Μετά την απάντηση έγιναν προσφυγές οι οποίες απορρίφθηκαν.
Έγιναν διορθώσεις από το Μελετητή και παραδόθηκαν τα σχέδια και οι πίνακες οι οποίοι ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Δόμησης Δ. Δελφών.
Σήμερα , 28 Απριλίου 2017, η Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες της περιοχής της Δ.Ε Ιτέας - Κίρρας των οποίων τα ακίνητα βρίσκονται εντός της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας, όπως λάβουν γνώση των πινάκων και των διαγραμμάτων του Γ’ Κεφαλαίου της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας και υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης,  σύμφωνα με το Άρθρο 5 της αριθ. 79881/3445/6-12-84 Απόφασης (ΦΕΚ 862/Β/11-12-84).
Η ανάρτηση θα γίνει :
1.     στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Δελφών και
2.     στον πίνακα ανακοινώσεων του Τοπικού Καταστήματος Κίρρας
Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας , η Πράξη θα κυρωθεί από την Περιφέρεια και θα γίνει η επίσημη μεταγραφή της Πράξης στο κτηματολόγιο.


Ιτέα 28  Απριλίου 2017

Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
&
Θεματική Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών

Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αρχή μπράβο σας και ας αργήσατε αλλά …. . Κάνω λάθος ή από το 1980 περιμένανε τα κορόιδα που όλο τους το τάζανε και όλο τους ψήφιζαν και όλο κάτι έφταιγε και το σχέδιο της Κίρρας κόλλαγε; Το ίδιο και της Ιτέας και αυτό ξεμπλόκαρε πάλι μέσα στην κρίση των άχρηστων οικοπέδων. Τώρα που να τα πουλήσεις δεν πιάνουν μία και σαν οικόπεδα θέλουν περισσότερο φόρο. Τώρα προχωρά και το σχέδιο της Κίρρας που δεν χτίζει κανένας και δεν κινδυνεύει από καμία ανάπτυξη το χωριό. Από την άλλη βαράτε παλαμάκια στο να γίνει ο τόπος νταμάρι βωξίτη και αιολικά. Για να μην έχω και εγώ και πολλοί άλλοι που ξέρω τίποτα καχύποπτο να πούμε, οι αλήτες, μπορεί κάποιος από εσάς να κάνει ένα σύντομο ιστορικό από το 80 μέχρι σήμερα, ποια βήματα χρειάζονταν να γίνουν και πόσες δεκαετίες πήρε το καθένα. Να δούμε σε ποια βήματα είχατε εσείς να κάνατε και δεν κάνατε τα τελευταία πολλά χρόνια, σε ποια οι προκάτοχοι και μέντορές σας και σε ποια έφταιγε το κακό το μάτι; Άντε αν είναι δύσκολο κάντε ένα ιστορικό από το 1990 μέχρι σήμερα. Για αρχή από το 1998 του Καποδίστρια μέχρι σήμερα. Ή μήπως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταλάβουν τα κορόιδα ότι τώρα το βγάλατε γιατί τώρα σας αφήσανε από την απελπισία σας να έχετε κάτι να λέτε αυτοί που έκαναν ανέκαθεν κουμάντο και κάνουν και σήμερα.; Ας το κάνει η αντιπολίτευση που έχει και μηχανικούς επί κεφαλής. Ή μήπως το ίδιο ένοχη το ίδιο σιωπή; Απλό είναι να μου βουλώσετε το στόμα. Σας παρακαλώ πολύ και προσωπικά. Θέλω να ζητήσω συγνώμη και να σταματήσω να νιώθω κορόιδο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι κυρία Τσακίρη. Μόνο που στο δελτίο τύπου ξέχασες να γράψεις τις ημερηνίες που παραδόθηκαν τα α, β και γ στάδια. Όλα έγιναν την περασμένη τετραετία. Γράψτε μιά φορά και καμμιά αλήθεια στα δελτία τύπου που βγάζετε!!

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΦΩΣ - ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ είπε...

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ? ..ΤΟ ΥΠΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος κύριε. Και είστε όπως φαίνεταξ εντελώς ανημέρωτος παρότι λαλίστατος! Ολες οι ενέργειες για το α, το β και το γ στάδιο που γράφει ότι έχουν ολοκληρωθεί στο δελτίο τύπου έγιναν την περασμένη τετραετία. Η σημερινή Δημοτική αρχή το παρέλαβε σχεδόν οόκληρωμένο και έκανε τρία χρόνια να ασχοληθεί με αυτό. Ο Νίκος Φουσέκης το ενεργοποίησε και το προχώρησε μέχρις ολόκληρώσεως το 2011 αφού ήταν στην κατάψυξη γιά 15 χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια κύριέ μου, και ας μην την γράφει το δελτίο τύπου...Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ετούτοι εδώ μέσα στην απόλυτη ένδοια παραγωγής έργου, σφετερίζονται τα έργα των προηγούμενων...

Ανώνυμος είπε...

Μια διορθωση : Το υπο επεκταση σχεδιο της Ιτεας ηταν απο το 1970 καλα το διαβασατε 1970 αλλα μερικοι {4-5 τον αριθμο} εμποδιζαν την αναπτυξη της πολης {παρ'οτι ειχαν παρει τις απολωτριωσεις} για να μην χασουν τις ελιες τους τα οποροφορα τους και πανω απ΄ολα να μην γινουν νεοι δρομοι εξω απο τα σπιτια τους και χασουν την ησυχια τους !!! Ηρθε και το Δελφικο και καταντησαν την πολη μας γουρνα και μαλιστα βαθεια ωστε ποτε να μην μπορει να σηκωσει κεφαλι !!! Αν ποτε κοπουν δρομοι τα πισω οικοπεδα θα εχουν καλυψη 0,80 εν αντιθεσει με τα υπαρχοντα που θα συνεχισουν να εχουν γυρω στο 2,80 με αποτελεσμα να ειμαστε οι μοναδικοι που αντι να κατεβαινει το υψος προς την θαλασσα εμας θα κατεβαινει προς τα βουνα !!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τόσα χρόνια απραξίας,έρχονται τώρα φορτσάτοι, τώρα που πέταξε το πουλάκι της ανάπτυξης, να πουν, οι σημερινές και οι χθεσινές μετριότητες που τσαλαπάτησαν και καταδίκασαν τη περιοχή, ότι κάτι κάνουν. Ότι δεν είναι και τελείως χαμένοι. Ότι δεν βαθμολογούνται με μηδέν. Γιατί και το μηδέν, κάτι κάνει, σαν όριο της ύπαρξης από την ανυπαρξία. Φθάνει ακόμη και να πολλαπλασιάσει.....αν μπει στο τέλος.