Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καφέ


Η 1η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί παγκοσμίως ως ημέρα καφέ και το News247 προετοιμάζει την κουζίνα σου κατάλληλα για τον εορτασμό της - 
Ξεκινώντας να ξεφυλλίζω σήμερα τις πηγές μου για την παραγωγή του συγκεκριμένου θέματος καταλήγω σίγουρος πλέον ότι ο καφές αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι επιστήμης και ιεροτελεστίας.
AdTech Ad
Από πλευράς barista και όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων και εξοπλισμού, ο όρος επιστήμη μπορεί να δικαιολογηθεί πλήρως. Ντυμένοι με σκούφους και ποδιές, γνωρίζουν από επίπεδα πίεσης αντλίας και ιδανικές θερμοκρασίες. Μετράνε, υπολογίζουν και προσθέτουν την κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης και γάλατος. Αναμιγνύοντας χρωματίζουν την γεύση και χαρίζουν απόλαυση.
Η ιεροτελεστία είναι κάτι που ταιριάζει καλύτερα με το σπίτι, την κουζίνα σου και τις στιγμές χαλάρωσης με φίλους ή χωρίς. Είναι κομμάτι ψυχανάλυσης να ξυπνάς τα Σαββατοκύριακα και να φτιάχνεις τον καφέ σου μόνος σου. Να τον απολαμβάνεις καθιστός μέσα από το άρωμα και την γεύση της κάθε γουλιάς.
Ταύτισες την καθημερινότητα σου με το πέρασμα από το αγαπημένο σου καφέ. Δεν ξεκινάς να κάνεις τίποτα αν δεν πάρεις ανά χείρας τον αγαπημένο σου καφέ. Προγραμματίζεις και ολόκληρες εξόδους με πρόσχημα τον καφέ. Δεν συνεχίζεις το απόγευμα σου αν δεν κάνεις μία στάση για χαλαρό καφέ και σχολιασμό της καθημερινότητας. Ο καφές κυλάει στον χρόνο σου και στο αίμα σου. Είναι η αγαπημένη σου συνήθεια. Αυτό πρέπει να το γιορτάσεις και αύριο είναι η κατάλληλη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: