Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του για εκλογές σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους - Όλο το παρασκήνιο

Ο Αλέξης Τσίπρας
Συνάντηση με δημοσιογράφους από την Ευρωπαϊκή Ένωση

που επισκέπτονται την Ελλάδα υπό την αιγίδα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, είχε νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη συζήτηση κυριάρχησαν η προσφυγική κρίση και ευρωπαϊκά ζητήματα.  
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις του στον διεθνή λογαριασμό του στο Twitter, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, πως στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ, αριστερή στρατηγική είναι να αλλάξεις την ισορροπία δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο σε εσωτερικό επίπεδο. Σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αντικατασταθεί η λιτότητα με μια ατζέντα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Ως προς το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν οι παράνομες και επικίνδυνες μεταναστευτικές οδούς με ασφαλείς και νόμιμες.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αναφορικά και με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και για το εάν αυτό σχετίζεται με την εικόνα της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται, αλλά πάντα το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι προτιμά να κερδίζει τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις. Υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, για να σημειώσει ότι τότε η κυβέρνηση θα καλέσει τους πολίτες να συγκρίνουν την κατάσταση την οποία παρέλαβε -την βαθιά ύφεση και την υψηλή ανεργία-, με την κατάσταση την οποία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να παραδώσει η κυβέρνηση, με σημαντική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Και τότε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, οι πολίτες θα κρίνουν αυτή την κυβέρνηση με βάση το συνολικό έργο της. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι γνωρίζει πως είναι φιλόδοξο, αλλά τόνισε πως είναι αισιόδοξος.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝΕ.