Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

“Τον κόψανε τον πλάτανο» κ. Παναγιωτόπουλε;!”


Παρέμβαση του Σάββα Γιαννοσπύρου

κατοίκου Άμφισσας - πολίτη του δήμου Δελφών και της Φωκίδας

Άμφισσα 05/10/2016

Μετά τη διαπιστωμένη  μακαριότητα και μαλθακότητα του (ως Δήμαρχος Δελφών) , ο κ. Παναγιωτόπουλος  «ξύπνησε» και  εμφανίζεται  ως  «άγρυπνος φρουρός»  των συμφερόντων μας!!
Είναι  όμως πλέον αργά  για ξύπνημα  και για «λεονταρισμούς»!!
Οι  αντιπαραθέσεις  «παλαιού τύπου» που επιχειρεί (κάλυψης της αυτοδιοικητικής του υπνηλίας ,απάθειας  και ανυποληψίας ) δεν  εντυπωσιάζουν ,ούτε  επηρεάζουν κανένα νοήμονα  κάτοικο αυτής της περιοχής.

Θυμήθηκε ξαφνικά την ΕΥΔΑΠ ,τα ανταποδοτικά-αντισταθμιστικά  και την συνευθύνη με τους άλλους θεσμικούς.
Τώρα τον έπιασε ο πόνος για τη προσφορά της Φωκίδας  , για τα νερά του Μόρνου και την  υδροδότηση  της Αθήνας-Αττικής  (και όχι μόνο)!!
Η ερώτηση που θα του έκανε όμως ένας απλός συμπολίτης του είναι:  «το κόψανε το πλάτανο» κ. Παναγιωτόπουλε;!

Οι πάντες  έχουν(είχαν)  αντιληφθεί  την δημοσιοποιημένη – προδιαγεγραμμένη εκποίηση (ξεπούλημα)  της  ΕΥΔΑΠ (και ότι επιφέρει αυτή)  και εσείς  τώρα το αντιληφθήκατε (μερικώς);;!!
Μήπως βρισκόσασταν σε διαρκή αυτοδιοικητικό λήθαργο;;!!
Προσκολλημένος στην ιδεολογία σας δεν γράψατε καμία λέξη ή δεν κάνατε καμία μνεία ,έστω και τώρα, στην  « υπηρεσιακού - τύπου» νωχελική επιστολή  , που στείλατε στο Βουλευτή  , για την ιδιωτικοποίηση  και την εκχώρηση -εμπορευματοποίηση – εκμετάλλευση του νερού σε ιδιώτες (ξένους και εγχώριους) επιχειρηματίες!!

Από αυτούς  περιμένετε κοινωνική ευαισθησία και αναγνώριση της προσφοράς της ιστορικής Φωκίδας ή μήπως περιμένετε να έρθουν και σε εσας(σε εμάς) τα “καθρεφτάκια” - υποσχέσεις της κυβέρνησης και του κ. Κουρουμπλή;;!!

Αρθρογραφήσατε όμως πρόσφατα ,σαν επαΐων- «εργατολόγος» ,για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις  και  προτείνατε (χωρίς αυτοκριτική και προσωπική -οικογενειακή  ομφαλοσκόπηση) την  επάνοδο του εργασιακού μεσαίωνα ,δείχνοντας κυριολεκτικά ποιος πραγματικά είσαστε!!

Το νερό ,κ. Παναγιωτόπουλε ,είναι το «μείζον ζήτημα»  ,ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ , ΕΙΝΑΙ Η  ΖΩΗ  και δεν ιδιωτικοποιείται, ούτε πωλείται.
Οι δημόσιες  εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες επεξεργασίας και διανομής ύδατος, δεν πρέπει να  προτάσσουν το επιχειρηματικό κέρδος και να  το παρέχουν  διαρκώς και ανελλιπώς σε όλους τους πολίτες , δηλαδή να  εκτελούν έργο δημόσιας καθολικής υπηρεσίας, με επάρκεια, με ποιότητα, με πρόσβαση, με  προσιτή  τιμή.

Είναι ,με χαρακτηριστική σαφήνεια, συνταγματικά κατοχυρωμένη  η ελεύθερη πρόσβαση στις Υπηρεσίες ύδρευσης και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.
Αυτό το  χαρακτήρα  θα έπρεπε να  έχει  ο αγώνας σας  ,μαζί με τους άλλους δοκιμασμένους «επαναστάτες»(ενημερωμένους και ανενημέρωτους)  που καλείτε σε «συστράτευση»!!
Δυστυχώς κ. Παναγιωτόπουλε , δικαιωνόμαστε όλοι εμείς που έγκαιρα εκτιμήσαμε ότι είσαστε , αυτοδιοικητικά, κατώτερος των περιστάσεων και βλαπτικός τελικά για τα συμφέροντα  του Δήμου και της  περιοχής.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΑΨΑΝΕ ΣΑΒΒΑΑΑΑΑΑΑ