Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Με καθυστέρηση πολλών ετών αποκαλύψεις ΦΩΤΙΑ για τον Κώστα Σημίτη

Σημίτης, Βενιζέλος και Παπαντωνίου
 Επιτέλους τώρα έφτασε η ώρα της δικαστικής διερεύνησης για να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο στους κλεφτοεργολάβους όσο και στον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη.
Στο τέλος έδωσε τα περισσότερα μεγάλα έργα σε φίλους του, χωρίς διαγωνισμό, με τη διαδικασία του επείγοντος, με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν με πολλά προβλήματα, να είναι σήμερα σχεδόν όλα υπό κατάρρευση και τελικά τα πλήρωσε το δημόσιο στην τριπλάσια και τετραπλάσια τιμή σε σχέση με το πραγματικό κόστος
Σε τροχιά δικαστικής διερεύνησης τίθεται το γιγαντιαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο με τις απευθείας αναθέσεις των ολυμπιακών έργων τα οποία πληρώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο σε τιμές διπλάσιες, τριπλάσιες και τεραπλάσιες.
Πρωταγωνιστής της πρωτοφανούς λεηλασίας δημόσιου χρήματος είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής Κώστας Σημίτης, ο οποίος για να εξυπηρετήσει το καρτέλ των εργολάβων της διαπλοκής δεν προχώρησε έγκαιρα σε διαγωνισμό για τα Ολυμπιακά Έργα.
Στη συνέχεια με το πρόσχημα του επείγοντος προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις μοιράζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένους κατασκευαστικούς ομίλους οι οποίοι συνδέονταν με εκδοτικά συγκροτήματα και τα κανάλια της διαπλοκής.
Οι εργολάβοι της αρπαχτής παρέδωσαν τα έργα χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως έλεγχος με αποτέλεσμα οι περισσότερες κατασκευές να παρουσιάσουν τεράστια προβλήματα, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το καρτέλ των εταιρειών στην προσπάθειά του να κάνει την τελευταία μεγάλη μπάζα με τις πλάτες του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη κατέφυγε στη μαύρη εργασία για να αποφύγουν ακόμα και την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Στην κατεύθυνση αυτή εμφανίζονται εταιρείες να έχουν εκτελέσει σειρά μεγάλων Ολυμπιακών έργων και να έχουν καταβάλει ψίχουλα στο ΙΚΑ.
Το πλιάτσικο που συντελέστηκε ανάγκασε τους εργολάβους να καταφύγουν στο στήσιμο μιας βιομηχανίας εικονικών και πλαστών τιμολογίων προκειμένου να εξαφανίσουν τα υπερκέρδη.
Ήταν η εποχή που οι Τρομπούκηδες μοίραζαν εκατοντάδες τιμολόγια σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, ενώ παράλληλα είχαν στηθεί και μια σειρά εικονικών συμβάσεων για δήθεν υπεργολαβίες για τις ανάγκες του ξεπλύματος των δεκάδων δισεκατομμυρίων που άρπαξαν από τα δημόσια ταμεία.
Τα περισσότερα από τα ολυμπιακά έργα βρίσκονται σήμερα σε απελπιστική κατάσταση.
Στέγαστρα κινδυνεύουν να καταρρεύσουν γιατί τα υλικά που αγόρασαν οι εργολάβοι ήταν ακατάλληλα και μια σειρά από υποδομές βρίσκονται σε κατάσταση αχρηστίας.
Η κυβέρνηση Καραμανλή φέρει εγκληματικές ευθύνες γιατί δεν διερεύνησε το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο.
Το καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας των εργολάβων της διαπλοκής συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.
Επιτέλους τώρα έφτασε η ώρα της δικαστικής διερεύνησης για να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο στους κλεφτοεργολάβους όσο και στον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη.
Τα ερωτήματα που τίθενται από τη Δικαιοσύνη είναι αμείλικτα:
1) Γιατί η κυβέρνηση Σημίτη αδιαφόρησε και δεν προκήρυξε τους διαγωνισμούς για τα Ολυμπιακά έργα πέντε χρόνια πριν την τέλεση των αγώνων;
2) Γιατί οι απευθείας αναθέσεις αποφασίζονταν από το ίδιο το καρτέλ των εργολάβων της Διαπλοκής και το αρμόδιο υπουργείο έκανε απλά τον τροχονόμο;
3) Γιατί ο τότε Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραφαν συμβάσεις για απευθείας αναθέσεις έργων σε πολλαπλάσια τιμή από το πραγματικό κόστος;
4) Γιατί δεν ζητήθηκαν από τις κατασκευαστικές εταιρείες οι καταστάσεις με τους εργαζόμενους και τα ποσά που κατέβαλαν στα ασφαλιστικά ταμεία;
5) Γιατί δεν έγινε κανένας έλεγχος για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια όταν ολόκληρη η πιάτσα βοούσε για όργιο συναλλαγής. Ακόμα και σε μαφιόζικα κυκλώματα κατέφυγαν οι κατασκευαστές για αγορά πλαστών τιμολογίων όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα άσχετων υποθέσεων.
6) Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέλαβαν έργα με κακοτεχνίες που σε μερικές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;
7) Πόσα θαλασσοδάνεια άρπαξαν οι κλεφτοεργολάβοι από την ΑΤΕ του Πέτρου Λάμπρου και τις υπόλοιπες τράπεζες βάζοντας ως κολάτεραλ τα ανεκτέλεστα Ολυμπιακά έργα.
8) Γιατί παραμένουν στο απυρόβλητο κλεφτοεργολάβοι που έριξαν φέσι διακοσίων και τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες στη συνέχεια πτώχευαν τις εταιρείες τους και φυγάδευσαν τα κλεμμένα στην Ελβετία;
Ο αρχιερέας της διαπλοκής Κώστας Σημίτης και το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι για το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο. Η Δικαιοσύνη, η αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, το ΣΔΟΕ και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να διερευνήσουν σε βάθος τη μεγάλη αυτή απάτη που στοίχισε στο δημόσιο δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα αποκαλυπτήρια του Κ. Σημίτη αρχίζουν τώρα έστω και μετά από καθυστέρηση πολλών χρόνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: