Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Λιδωρίκι, Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, ώρα: 10.30 π.μ.


Σημαντική επισήμανση :
Το τελικό πρόγραμμα σχετικά με την Ημερίδα για Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά που θα λάβει χώρα στο Λιδορίκι στις 18/6/2016 θα ανακοινωθεί σύντομα από τη διοργανώτρια αρχή, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
Λιδωρίκι,   Σάββατο, 18  Ιουνίου 2016, ώρα: 10.30 π.μ.

Η εκδήλωση αρχικά σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τον Δήμο Δωρίδας και τον Σύλλογο Πενταγιωτών, και στην πορεία ετέθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς και προσωπικά του Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Μπακογιάννη!
Έχει την πλήρη υποστήριξη του Δημάρχου μας κ. Γεώργιου Καπεντζώνη, (που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το πρόγραμμα δημιουργίας του Βοτανικού Κήπου ΑΦΦ) σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Πενταγιωτών, και με μία μεγάλη Πανεπιστημιακή υποστήριξη όπως από: το ΑΠΘ, το ΤΕΙ Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και τέλος τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (κ.Ελένη Μαλούπα), δημιουργό Βοτανικών Κήπων σε όλη την χώρα! Στην εκδήλωση θα δώσουν δυναμικό παρόν και νέοι άνθρωποι από αστικά κέντρα, κυρίως από Αθήνα, ενδιαφερόμενοι για μετοίκηση στα ορεινά χωριά μας, της ορεινής Δωρίδας, για καλλιέργεια ΑΦΦ, οι οποίοι και ζήτησαν να κάνουν και παρέμβαση στην ημερίδα, προβάλλοντας προβλήματα από τη σκοπιά τη δική τους πάνω στο θέμα των ΑΦΦ!
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν (χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η σειρά) οι κάτωθι:
1.     Ελένη Μαλούπα –Δρ. Γεωπόνος, εξειδικευμένη στη Βιολογία και Φυσιολογία Φυτών, τακτική ερευνήτρια  του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  με θέμα:  Προστασία και αξιοποίηση της Ελληνικής χλωρίδας μέσω δράσεων δημιουργίας Βοτανικού Κήπου, εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας και Αγροτουρισμού. Η κ. Ελένη Μαλούπα είναι δημιουργός του Βαλκανικού Κήπου Κρουσσίων και του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών και πρωτοστατεί στη δημιουργία του Δικτύου των Ελληνικών Βοτανικών Κήπων, ενώ ταυτόχρονα είναι εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κοινοπραξία των Ευρωπαϊκών Βοτανικών Κήπων. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο ΑΤΕΙΘ, στο ΜΑΙΧ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΑΠΘ, στην Αμερικανική  Γεωργική Σχολή και σε ΚΕΓΕ.
2.     Διαμάντω Λάζαρη-επίκουρος καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας-Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ. Laboratory of Pharmacognosy, School of Pharmacy, Faculty of Health Sciences με θέμα:  Aξιοποίηση  ΑΦΦ με βάση τις ιδιότητες τους.
3.     Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, γεωπόνος-βιοτεχνολόγος, σύμβουλος Έρευνας επιχειρήσεων αγροτοδιατροφικού τομέα, με θέμα : Η καλλιέργεια ΑΦΦ- Προϋποθέσεις επιτυχημένης καλλιέργειας /μεταποίησης ΑΦΦ.
4.     Δρ. Γεώργιος Δημητρέλλος, Ε.ΔΙ.Π Τομέας Βιολογίας Φυτών, Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πάτρας με θέμα:  Η δημιουργία Βοτανικού Κήπου στην Πενταγιού Δωρίδας με ΑΦΦ.
5.     Σπύρος Παπαγεωργίου- Καθηγητής Εφαρμογών Κοσμητολογίας, Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας,  ΤΕΙ Αθήνας, με θέμα: Η Φύση στην σύγχρονη Κοσμητολογία. Ερευνα και Ανάπτυξη Φυσικών και Βιολογικών καλλυντικών.
6.     Γρηγόρης Ιατρού, καθηγητής Βιολογίας Πανεπιστημίου Πάτρας με θέμα: Η ενδημική χλωρίδα της Ελλάδας. Μοναδικός πλούτος και ανάπτυξη άγονων και ορεινών περιοχών.
7.     Θα προλογίσει την ημερίδα ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ο οποίος υπήρξε από την αρχή ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης για Β.Κ. στην καρδιά της Ρούμελης!

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί και θα κρατήσει περίπου μέχρι τις 18.00 . Θα υπάρξει διάλλειμα και φαγητό το μεσημέρι για τους ομιλητές, και την άλλη μέρα το πρωί, θα επισκεφθούμε την Πενταγιού  με πούλμαν για να γνωρίσουν όλοι οι επίσημοι  την μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας του ΒΚ, επί τόπου , τα δωριζόμενα κτίρια στο χωριό, τις εκτάσεις για καλλιέργεια εντός και εκτός οικισμού, ως και το συνεδριακό μας κέντρο γνωστό ως Μέγαρο Παπούλια.

Με τιμή και σεβασμό προς όλους, και με πίστη για μια θαυμάσια ημερίδα,

Στέλιος Τσιώρης 
Πρόεδρος του Συλλόγου Πενταγιωτών

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, μπορείτε να απευθύνεστε
1)     στο γραφείο της κ.Καστρίτη Βιβής,,Αντιπεριφέρεια Στερεάς στην Άμφισσα, τηλ: 22650-28295,22650-23850,email: p.kastriti@gokida.gr
2)     στην κ.Δέσποινα Τίτου, γρ.Δημάρχου Δωρίδας στο Λιδωρίκι, 22660-22066 email:desptitos@hotmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: