Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

“Τρέχουν” οι εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση που δεσπόζει τον τελευταίο καιρό στο μεταλλείο των “Ευρωπαϊκών Βωξιτών” - Την Τρίτη η τριμερής συνάντηση για το μεταλλείο στο Υπ. Εργασίας

Skourletis


“Τρέχουν” οι εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση που δεσπόζει τον τελευταίο καιρό στο μεταλλείο των “Ευρωπαϊκών Βωξιτών” σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και της καταγγελλόμενης συστηματικής παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα από το Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου τριμερής συνάντηση...
“Τρέχουν” οι εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση που δεσπόζει τον τελευταίο καιρό στο μεταλλείο των “Ευρωπαϊκών Βωξιτών” σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και της καταγγελλόμενης συστηματικής παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα από το Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου τριμερής συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων στις στοές των “Ευρωπαϊκών Βωξιτών” και των χειριστών, της διοίκησης της εταιρείας και της κυβερνητικής πλευράς στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη. Πλην του Γ.Γ. του υπουργείου και του Βουλευτή Φωκίδας, παρόντες θα είναι επίσης στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.
Στη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος η όλη κατάσταση που χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες τις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων στις “αξεσχάρωτες” στοές, η περιοδική θέση των εργαζομένων σε αναγκαστικές άδειες, τις οποίες το Σωματείο τους “Εργοταξιακό” καταγγέλλει ως παράνομες, καθώς και η σωρεία προστίμων για την έλλειψη ασφάλειας στις στοές που επιβάλλει η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας. Τέλος, αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος και αδιαπραγμάτευτης της εφαρμογής των κανόνων που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
Εν συνεχεία, την ίδια μέρα και στη μία το μεσημέρι, μετά από σχετικές κινήσεις Κωστοπαναγιώτου, έχει προγραμματιστεί στο ΥΠΑΠΕΝ συνάντηση των εργαζομένων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. Η συγκεκριμένη συνάντηση έρχεται σε συνέχεια και ως απότοκο της πρόσφατης επίσκεψης του Αν. Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη στη Φωκίδα κι αφορά την καταστρατήγηση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας από τους “Ευρωπαϊκούς Βωξίτες”, όπως αποδεικνύουν κι εδώ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, για την οποία ο Π. Σκουρλέτης έχει κατατοπιστεί αναλυτικά από τον υφιστάμενό του Αναπληρωτή Υπουργό, από το Βουλευτή Φωκίδας, καθώς κι από πληθώρα επιστολών περιβαλλοντικών οργανώσεων του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: