Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Κάπως έτσι θα είναι οι καινούριες ελληνικές ταυτότητες!


Καινούριες ταυτότητες, παρόμοιες με των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε αλλά και σημαντικού τμήματος του πλανήτη, αναμένεται να αποκτήσουμε οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.


Πιο συγκεκριμένα, η κυκλοφορία τους αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017, με κάθε Έλληνα πολίτη να είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στην ανανέωση της ταυτότητάς του. Μια ανανέωση που δεν αναμένεται να κοστίσει περισσότερο από 10 ευρώ, όσο είναι το αντίστοιχο παράβολο δηλαδή.

Από εκεί και πέρα, οι καινούριες ταυτότητες αναμένεται να έχουν διαφορετική εμφάνιση που θα προσομοιάζει στις γνώριμες σε όλους μας, πλαστικές κάρτες, όπου θα αναφέρονται βιομετρικά στοιχεία, αδύνατο να αντιγραφούν ή να πλαστογραφηθούν. Παράλληλα, θα προστεθεί κι ένα μικροτσίπ το οποίο σε πρώτη φάση θα περιέχει τα παραπάνω βιομετρικά στοιχεία σε ψηφιακή μορφή, ενώ σε δεύτερη φάση θα φιλοξενεί κι άλλα στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ κι άλλα στοιχεία τα οποία χρειάζονται σε κάθε πολίτη καθημερινά.

Όσον αφορά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, ο επίσημος ορισμός του κράτους έχει ως εξής:

Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά είναι μοναδικά, μετρήσιμα, φυσικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται προκειμένου αναγνωριστεί η ταυτότητα ενός ατόμου. Τέτοια γνωρίσματα είναι μεταξύ των άλλων το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα.
Τέλος, η εικόνα της νέας ταυτότητας θα μοιάζει κάπως έτσι, με τις ανάδοχες εταιρείες να οφείλουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το έργο, μέχρι το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: