Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΙΤΕΑ : ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ "ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ"





Η επιμονή ντόπιων ποδοσφαιρικών παραγόντων , είχε σαν αποτέλεσμα να κτισθεί κάποτε , ένας τελείως ακαλαίσθητος , τοίχος με τσιμεντόπλινθους μήκους 100 μέτρων περίπου κατά μήκος του παλαιού γηπέδου επί της οδού Ιτέας –Ναυπάκτου που υποτίθεται θα απέτρεπε σε «τζαμπατζήδες» να παρακολουθήσουν τα μάτς που έδινε η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα του «Αστέρα».

Σήμερα ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται για αθλοπαιδιές από κανένα σύλλογο λόγω της ακαταλληλότητάς του.

Ο τοίχος λοιπόν αυτός, αποκρύπτει την είσοδο της πόλης από Γαλαξίδι και απομονώνει την οπτική επαφή με το μοναδικό συνεχές παραλιακό μέτωπό της.

Βέβαια , στο κάτω μέρος προς την θάλασσα υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός από τσιμεντένια «μπλόκια», τα οποία έχουν κατασχεθεί από τράπεζες για οφειλές της αμαρτωλής εταιρίας «Ναυπηγεία Περάματος – Ιτέας α.ε».

Αποτέλεσμα : Η οπτική και εν γένει αποκοπή του ενιαίου παραλιακού μετώπου της πόλης και η υποβάθμιση του χώρου από τις πρόχειρες κατά καιρούς κατασκηνώσεις Ρομά.

Μέλημα του Δήμου πρέπει νάναι σε πρώτη φάση  Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των τσιμεντοπλίνθων η απελευθέρωση και ο καθαρισμός του χώρου με την περιποίηση των υπαρχόντων δένδρων.


Να σημειωθεί πως ο τοίχος αυτός είναι αυθαίρετος και αρκεί μόνο μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατεδάφισή του. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξουν ευπατρίδες εργολάβοι που θα διαθέσουν τα μηχανήματά τους αφιλοκερδώς για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας,

eus

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος άραγε να υπήρξε ο χορηγός του "τείχους του αίσχους"..

Ανώνυμος είπε...

Τα εργα που ολοι θελετε να γινουν, θα γινουν προς το τελος της θητειας, για να φορτωσουν το χρεος απο τη μιζα που θα παρουν στους επομενους.

Unknown είπε...

Μηπως καποιοι θα επρεπε να σκεφτουν να γινει ο χωρος αυτος,χωρος για τη σταθμευση βαρεων οχηματων ???

Unknown είπε...

Μηπως καποιοι θα επρεπε να σκεφτουν να γινει ο χωρος αυτος,χωρος για τη σταθμευση βαρεων οχηματων ???

Ανώνυμος είπε...

Για να ομορφύνει κάπως αυτή η κακομοίρα είσοδος της Ιτέας πρέπει πρώτα απ' όλα να διορθωθεί ένα πράγμα, που κυριαρχεί σε πάρα πολλές ελληνικές πόλεις. Η πρώτη εντύπωση που παίρνει ένας περαστικός ποια είναι; Οι μάντρες με τα σαράβαλα που κυριαρχούν παντού και τα φορτηγά. Η πρόταση του κ. Παπαδρόσου έχει μια βάση. Τα κουφάρια παλιών αυτοκινήτων σε μάντρες ιδιωτών πώς θα φτιάξουν εικόνα; Μάλλον δεν θα φτιάξουν ποτέ.

Ναυπηγείο είπε...

Υπάρχει ένωση/σύλλογος/συντεχνία ιδιοκτητών βαρέων οχημάτων; Εάν θέλουν ας κάνουν προσφορά να αγοράσουν τον δημοτικό χώρο και να τον κάνουν ένα σύγχρονο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.
Αλλιώς δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να φτιάξει πάρκινγκ σε ιδιώτες. Αντιθέτως είναι αρμοδιότητα της τροχαίας και του Δήμου να θυμίσει τον ΚΟΚ και τον δημοτικό κανονισμό ότι απαγορεύεται η στάθμευση βαρέων ΔΧ σα να είναι ΙΧ μέσα στην πόλη της Ιτέας.

Πάλι καλά που κάποιοι αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται μάζεμα η είσοδος της Ιτέας. Δυστυχώς όχι οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Τα συνεργεία, εκτός από 2, είναι μέσα στο γράσο και στη σκουριά. Να ήταν στο Βοϊδερπό να πούμε εντάξει, εναρμονίζονται με το τοπίο. Αλλά όχι στην είσοδο της παραλιακής πόλης της Ιτέας!


Όλο το γήπεδο και τα μπλόκια είναι ιδιοκτησία του Δήμου;

Ανώνυμος είπε...

Ο χώρος πρέπει να απαλλαγεί από κάθε είδους χρήση . Πόσο μάλλον από κατάληψη βαρέων οχημάτων--για όνομα της Παναγίας-εδώ θέλουμε να αναδείξουμε παραλίες όχι να τις θάψουμε.
Για τα οχήματα που υπάρχουν ενδιαφερόμενοι , να αναζητηθούν χώροι μη ορατοί στον επισκέπτη , όπως σε κάθε χώρα πολιτισμένη.

Ανώνυμος είπε...


Ο Κος Παπαδρόσος είναι άψογος και μόνο που αναζητά λύση σε αυτό το πρόβλημα. Είναι εμφανές σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις ότι οι νέες γενιές όταν καλούνται να παίξουν στην παραγωγή είναι πολύ σοβαρότερες από ότι είχαμε συνηθίσει. Παλιότερα δεν μας ένοιαζε τίποτα σαν κοινωνία και σήμερα το πληρώνουμε ακριβά. Αυτά τα λάθη έτσι είναι. Τα κάνεις σήμερα και τα πληρώνεις μετά από δέκα είκοσι χρόνια και πανάκριβα και όλοι μαζί. Και αυτοί που τα έκαναν και αυτοί που τα ανέχονταν. Τέλος τα ψέματα, τέλος το πάρτυ. Φταίξαμε , το πληρώνουμε ακριβά και όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε μαζικά σελίδα, όχι να περιμένουμε από δύο εδώ έναν εκεί και εμείς στον καναπέ, τότε θα αλλάξει και η καθημερινότητά μας. Ας αρχίσουμε όλοι να ζητάμε γνώμες, να λέμε γνώμες, να ακούμε γνώμες και να ψάχνουμε το καλύτερο για το σύνολο στο οποίο ανήκουμε και οι ίδιοι. Και να διαλέγουμε την καλύτερη λύση όποιος και αν την είπε. Όχι να παλεύουμε για το εγώ. Πήραμε πήραμε, δώσαμε δώσαμε, και όλοι μαζί στο ν πάτο νηστικοί. Τεράστια επιτυχία. Ευτυχώς που ήταν και αυτοί που επιβάλανε τις ιδέες τους με κάθε τρόπο και έχουμε σήμερα κάποιον να βρίζουμε. Και αυτός που τελικά θα δώσει την λύση κάπου άκουσε. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αλλά όσο πιο πολύ και πιο σύντομα κινηθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκολλήσουμε. Είσοδος πόλης ! Έχει γίνει συζήτηση στο ΓΠΣ της Ιτέας. Ποιες είναι οι προτάσεις που κατατέθηκαν; Πάρκινγκ βαρέων οχημάτων και επισκεπτών! Έχει γίνει συζήτηση στο ΓΠΣ της Ιτέας. Ποιες είναι οι προτάσεις που κατατέθηκαν; ΑΝΑΓΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ!
ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ, Ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΝΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΑΧΟΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΤΣΙ.

Ανώνυμος είπε...

τα τσιμεντένια μπλόκια είναι χρήσιμα για την κατασκευή τεχνητών υφάλων-καταδυτικών πάρκων.
Βλέπε στην Πορτογαλία :http://www.oceanrevival.org/en/projecto/recifes-artificias.html