Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Άστατος ο καιρός



Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τοπικά στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπού τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως το απόγευμα. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Ηπειρο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Στερεά και την Πελοπόννησο.
Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 04-05-2016
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και
Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: