Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ιτέα : Αστοχία υλικού στο νέο κρηπίδωμα του παραλιακού πεζόδρομου

Δεν τοποθετήθηκαν ανοξείδωτες βίδες



Το  άνω μέρος του κρηπιδώματος που αποτελείται από πλάκες πιτσιλωτού γρανίτη δυστυχώς είτε λόγω παράβλεψης μελετητού είτε κατασκευαστού , έχει αρχίσει να σκουριάζει μαζί με τις βίδες στερέωσης που δεν είναι ανοξείδωτες.

Επειδή η δαπάνη αντικατάστασης είναι ελάχιστη  , θεωρούμε σκόπιμο να θίξουμε το γεγονός αυτό τώρα , που προφανώς δεν έχει ακόμη παραληφθεί ή δεν έχει παρέλθει η περίοδος εγγύησης του έργου .

Αν δεν αντικατασταθούν άμεσα οι σκουριασμένες βίδες , τότε ο γρανίτης θα διαποτιστεί με σκουριά που δεν θα εξαλείφεται με τίποτε.


eus

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

alajetes esi mirka....

Ανώνυμος είπε...

Alajetes... έχουμε και ισπανόφωνους σχολιαστές.

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν μόνο οι βίδες καλά θα ήταν

Ανώνυμος είπε...

Εργάρα που αναβαθμιζει το παραλιακό μας μέτωπο.Ας δούμε και από ετούτη τη Δημοτική αρχή κάποιο έστω και μικρό εργάκι στην Ιτέα.

Ανώνυμος είπε...

Ο μάγκας ομως ο εργολάβος το τσέπωσε το χρημα ....!!!!Να ναι καλα η τοπική κοινωνία που στηρίζει τα παιδια της!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Μελέτη δεν προέβλεπε μη ανοξείδωτες βίδες. Είναι δε αχαριστία εάν υπάρχει περίπτωση η Μελέτη να είναι δωρεά κάποιου που παρότι προσέφερε, μπαίνει στο κάδρο των πιθανά άσχετων ή και ανίκανων ή και αδιάφορων ή και υπερβολικά χαλαρών ή, ή, ή, ή….. Ειδικός δεν είμαι, αλλά το θέμα μπορεί να αφορά κάλλιστα αστοχία υλικού όπως λέει και ο τίτλος. Δηλαδή ανοξείδωτες μεν βίδες, αλλά κακής ποιότητας ή ακατάλληλες για θάλασσα γιατί όπως ξέρω πολύ καλά από την εμπειρία μου, δεν κάνουν όλα τα είδη ανοξείδωτο για θάλασσα. Και από μαιμού υλικά έχει πνιγεί η αγορά τα τελευταία χρόνια της φτώχιας και της φτήνιας. Υπάρχουν ανοξείδωτα που τα πληρώνεις για τέτοια αλλά δίπλα στην θάλασσα βγάζουν κοκκινίλα όπως αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες σας. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά καν ένα σημαντικό ποσό που μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του κόστους των ανοξείδωτων και των γαλβανισμένων βιδών. Πόσες είναι οι πλάκες; Διακόσιες; Μιλάμε δηλαδή για την διαφορά του κόστους τετρακοσίων βιδών!!! Ας ρωτήσει όποιος θέλει πόσο κάνουν τετρακόσιες ανοξείδωτες και πόσο τετρακόσιες γαλβανισμένες και θα καταλάβει για τι συζητάμε. Πόσο μάλλον μεταξύ ανοξείδωτου τάδε και ανοξείδωτου δείνα. Το έργο είναι κόσμημα, η διαδρομή αυτή είναι το μόνο κομμάτι της Ιτέας για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι (περπατήστε την υπόλοιπη παραλία με το μάτι του επισκέπτη και θα ντραπείτε για λογαριασμό των ντόπιων), η σκουριά αυτή είναι όντως πολύ μεγάλο πρόβλημα και επιβάλλεται να διορθωθεί. Αν δεν ξέρεται από ανοξείδωτα, πηγαίνετε σε καμία παραλιακή περιοχή (απ' ότι λένε πολλοί τοπικοί άρχοντες έχουμε θάλασσα αλλά δεν έχουμε παραλίες) και ρωτήστε κανένα ψαρά.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 8:42, η "αστοχία" του υλικού θα λογίζοταν ως τέτοια αν υπήρξε πιστοποίηση του υλικού που τοποθετήθηκε. Πιστεύεις ότι έγινε; Πιστεύεις ότι είχε προδιαγραφεί τετοιο υλικο στην μελετη; πιστεύεις τελος ότι ελεγθηκε το τι τοποθετήθηκε, πως, με πιο τρόπο και Ποτε στο έργο αυτο; Παντως πολυ καλα προτρεπεις τους προφανως ασχετους (με την εικόνα που παρουσιάζει το εργο μετά το περας των εργασιών) να ρωτησουν κανα ψαρα....