Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ;


 Τελικά ποιος θα πληρώσει την οικονομική ζημιά στα ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ;


φωτο από 22/03/2016  10:10

Μια ημέρα μετά την αλλοπρόσαλλη (σ.σ. επιεικής ο όρος ) ανακοίνωση εκ μέρους των Ε.Τ.Α. για την προσωρινή παύση λειτουργίας των  χιονοδρομικών ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ και  την παρέμβαση της υπουργού κας ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ , που έδωσε εντολή να λειτουργήσει ξανά με κάποιους περιορισμούς όπως θα διαβάσουμε και παρακάτω, η όλη αυτή κίνηση, δημιούργησε τεράστια αναστάτωση και σήμερα η επισκεψιμότητα είναι μηδενική.
Οι αρμόδιοι επικαλούνται προβλήματα με την πυρασφάλεια σε κτιριακές εγκαταστάσεις, τα οποία προκάλεσαν   καταγγελίες από  ορισμένους κύκλους που επέφεραν μέχρι και την παρέμβαση εισαγγελέα.
Άραγε τόσα χρόνια που τα χιονοδρομικά δεν είχαν ούτε τις στοιχειώδεις άδειες , δεν λειτουργούσαν ;

 Όσον αφορά την λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων, να επισημάνουμε ότι τα σαλέ , κοινώς τα καφέ καθώς και οι ενοικιάσεις σκι που ανήκουν στα Ε.Τ.Α. και όχι στις ιδιωτικές εταιρείες , ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ από την Παρασκευή 18/3/16 και δεν αναμένεται να λειτουργήσουν έγκαιρα.

Δηλαδή οι χαμένες εισπράξεις από ενοικιάσεις εξοπλισμών , καφετέριες και λοιπά, είναι τεράστιες σε ένα τετραήμερο στο οποίο υπήρχαν αγώνες αλλά και γενικότερα υψηλή επισκεψιμότητα.

Άραγε γιατί δεν υπήρχε μέριμνα για την δημιουργία των απαραίτητων έργων  πυρασφάλειας εγκαίρως ;




Τέλος , φήμες αναφέρουν για επικείμενες αλλαγές  στην διοίκηση του χιονοδρομικού Παρνασσού αλλά και για οργανωμένα συμφέροντα που προσπαθούν να διαλύσουν τις δομές με απώτερο στόχο , μακροπρόθεσμα , να πουληθεί το κέντρο μέσω ΤΑΙΠΕΔ σε τιμή χαμηλότερη του πραγματικού κόστους.

Ακολουθεί το καθυστερημένο δελτίο τύπου για την αναστολή λειτουργίας των κτιριακών εγκαταστάσεων :


"Η διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε., διαχειρίστριας του Xιονοδρομικού Kέντρου Παρνασσού, ανακοινώνει ότι λόγω των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης, αναβάθμισης και επικαιροποίησης των συστημάτων πυροπροστασίας, περιορίζεται προσωρινά η πρόσβαση στις κτηριακές εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.
Οι πίστες του Χιονοδρομικού, καθώς και οι αναβατήρες (λιφτ) θα λειτουργούν κανονικά αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
Για την εκ νέου λειτουργία των παραπάνω κτιριακών χώρων του Υποκαταστήματος ΧΚΠ θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Έχει υπάρξει ήδη μέριμνα για την άμεση και ταχύτατη υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών και σύντομα οι κτιριακοί χώροι θα είναι στη διάθεση του κοινού. "

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑ....ο τιτλος της αναρτησης δεν επρεπε να ειναι
" Τελικά ποιος θα πληρώσει την οικονομική ζημιά στα ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ;"
ΑΛΛΑ
"ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ....ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!"

Εδω θα συμφωνησω , αλλα και θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ, δεν μπορει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΟΥΝΟ ( Παρνασσος) να το συσχετιζουμε ΜΟΝΟ με το χιονοδρομικο !!!!! και να περιμενουμε
κερδη ΜΟΝΟ απο την δρασρηριοτητα του χιονοδρομικου,

Υπαρχουν χιλιαδες δραστηριοτητες βουνου ( ΚΑΘ ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ).....αξιοποιηστε τες.

Και δεν πρεπει να μας ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ !!!!!!

...Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!!


Αρμαγεδδων