Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Δείτε τα 6 ζώα που έχουν «ανθρώπινες» αντιδράσεις και συμπεριφορές!



Mπορεί να κατέχουμε ειδική θέση στο ζωικό βασίλειο και να θεωρούμαστε ξεχωριστά όντα, ωστόσο...
έχουμε πολύ περισσότερα κοινά με τα υπόλοιπα ζώα, απ' όσα φανταζόμαστε.

Ποντίκι

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McGill και το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά διαπίστωσαν ότι όταν τα ποντίκια υποβάλλονται σε μέτριο πόνο κάνουν μορφασμούς ακριβώς όπως οι άνθρωποι.

Δελφίνι

Σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, που μελετούν και καταγράφουν τη δραστηριότητα των θαλάσσιων θηλαστικών, τα δελφίνια «παραμιλούν» το βράδυ,αναπαράγοντας ήχους, που παίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο ενυδρείο τους, μια πιθανή μορφή παραμιλητού.

Αστερίας

Οι αστερίες έχουν ακτινική συμμετρία, που σημαίνει ότι το σώμα τους μπορεί να χωριστεί σε αντίστοιχα και ισοδύναμα μέρη, τραβώντας μία νοερή γραμμή από τα άκρα τους μέσω του κεντρικού τους άξονα. Οι άνθρωποι και τα άλλα θηλαστικά έχουν αμφίπλευρη συμμετρία. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, τα ζώα με ακτινική συμμετρία κινούνται λίγο ή πάνω και κάτω, όπως μια μέδουσα μέσα στο νερό. Ωστόσο, οι αστερίες περπατούν προς τα εμπρός, κάθετα προς τον άξονα του σώματός τους - μια ικανότητα που συνήθως έχουν μόνο τα πλάσματα με αμφίλευρη συμμετρία, όπως οι άνθρωποι.

Γρύλος

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, τα αυτιά του γρύλου είναι τοποθετημένα πολύ παρόμοια με τα ανθρώπινα αυτιά και έχουν ακουστικά τύμπανα και σύστημα που συλλαμβάνει τις δονήσεις καθώς και μία κύστη με υγρό όπου αισθητήρια κύτταρα περιμένουν να μεταφέρουν πληροφορίες στο νευρικό σύστημα.

Ελέφαντας

Σύμφωνα με επιστήμονες ζωολογίας, οι ελέφαντες μπορούν να αναπαράγουν τους ίδιους ήχους με εμάς. Μάλιστα, ένας ασιατικός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο της Νότιας Κορέας έχει μάθει να μιμείται ανθρώπινες λέξεις και να λέει «γεια», «καλό», «όχι», «κάτσε» και «ξάπλωσε», ακόμη και αν δεν γνωρίζει τι σημαίνουν.

Περιστέρια

Οι άνθρωποι δελεάζονται από την ιδέα της μεγάλης ανταμοιβής, χωρίς να υπολογίζουν συχνά τις πιθανότητες απόκτησής της. Ομοίως, σε ένα «πείραμα ανταμοιβής», τα περιστέρια πατούσαν το κουμπί που τους έδινε μια μεγάλη ανταμοιβή, αλλά σπανιότερα και όχι ένα που προσέφερε μια μικρή ανταμοιβή σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: