Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Δήμος Δελφών :

"Η εμπάθεια της "αρθρογραφίας" έχει και τα όριά της"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  ΑΜΦΙΣΣΑ,  28.03.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                             
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                            

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                    
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                         
Τηλέφωνο: 2265350027 
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  21/2016

ΘΕΜΑ: “Η εμπάθεια της "αρθρογραφίας" έχει και τα όριά της.”

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημότη να αρθρογραφεί και να παρεμβαίνει στην εξέλιξη των δημοτικών μας πραγμάτων από τις στήλες του τοπικού Τύπου. Και μέσα από αυτή την αρθρογραφία να διατυπώνει τι γνώμες του για το καλό του τόπου, να προτείνει, να επισημαίνει τυχόν αστοχίες κι ολιγωρίες που νομίζει ότι υπάρχουν. Ακόμα και να κατηγορεί τη δημοτική Αρχή με τεκμηριωμένο λόγο και με αποδείξεις, όταν αυτή φροντίζει πλημμελώς, κατά την κρίση του, για τα συμφέροντα του Δήμου σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα έλεγα ότι αυτό είναι κάποιες φορές και καλοδεχούμενο.

Οι παραπάνω αυτονόητες διαπιστώσεις, ωστόσο, δεν ισχύουν πάντοτε και για όλους. Ιδίως δεν ισχύουν όταν ορισμένοι συνδημότες μας, όπως ο κ. Ν. Δρόλαπας, επιλέγουν συστηματικά, αν όχι και στρατηγικά, τη λογική της εμπάθειας και της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, καθώς φαίνεται πως δεν έχουν άλλο καημό, παρά να συκοφαντούν και να λοιδωρούν το Δήμο Δελφών, διαψευδόμενοι σχεδόν πάντα στις τερατολογίες τους. Καθήκον του Δημάρχου και της δημοτικής Αρχής είναι να αφουγκράζονται το κοινό αίσθημα και να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τις τεκμηριωμένες γνώμες των συνδημοτών τους που, ενίοτε, μπορεί και να είναι όλως χρήσιμες στη χάραξη και το ξεδίπλωμα των πρωτοβουλιών τους για τη βελτίωση των πραγμάτων στο Δήμο. Δεν αποτελεί, όμως, καθήκον τους ούτε διαθέτουν τον άπλετο χρόνο που άλλοι διαθέτουν να παρακολουθούν το σύνολο της "αρθρογραφίας" ή να απαντάνε σε κάθε είδους κακόβουλο σχόλιο στο διαδίκτυο, τα sosial media ή όπου αλλού. Και κυρίως, όμως, δεν είναι καθήκον τους να ανέχονται επ’ άπειρον την εμπάθεια, τη χυδαιότητα και τη συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Κινούμενος στη λογική αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που αποφάσισα να ασχοληθώ με αρθρογράφους, όπως ο κ. Ν. Δρόλαπας.

Ο κ. Δρόλαπας διαμαρτυρήθηκε έντονα (και μας κατηγόρησε μάλιστα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για εις βάρος του «bullying»…) επειδή τολμήσαμε να επιβάλουμε σε όλη την έκταση του Δήμου το εκ του νόμου προβλεπόμενο τέλος παρεπιδημούντων (0,5% επί των εισπράξεων του ξενοδοχείου). Λες και όλοι οι υπόλοιποι ξενοδόχοι (η συντριπτική πλειοψηφία) που μέχρι σήμερα και επί πολλά χρόνια το πληρώνουν τακτικά και κανονικά είναι "κορόιδα" και δημότες β΄ κατηγορίας.

Ο ίδιος κ. Δρόλαπας επικαλείται σε κάθε ευκαιρία τη διπλή ιδιότητά του, ως προέδρου των επαγγελματιών της Άμφισσας και ως προέδρου των εργοληπτών της Φωκίδας. Και στις δύο περιπτώσεις ο ίδιος δε νομιμοποιείται να το πράττει, αφού εδώ και πολλά χρόνια (ίσως περισσότερα από δέκα) δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές στα σωματεία αυτά, ώστε (όλως τυχαίως) ο ίδιος καταχρηστικά να οικειοποιείται (και να φαιδρύνει ταυτόχρονα…) σοβαρούς τίτλους που δεν του ανήκουν.

κ. Δρόλαπα, σας καλώ: Πραγματοποιήστε αμέσως εκλογές στα σωματεία που έχετε σκόπιμα οδηγήσει σε αδρανοποίηση και διάλυση, προκειμένου να τα χρησιμοποιείτε για προσωπικά ιδιοτελή σας οφέλη. Όταν ολοκληρώστε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις σας (όπως τις εκπληρώναμε εμείς με συνέπεια και δημοκρατικότητα, τα πολλά χρόνια που αφιερώσαμε στο στίβο των σωματείων και των συλλογικών φορέων), τότε ελάτε να μας κάνετε μαθήματα νομιμότητας και δημοκρατίας.

 Επιπρόσθετα,
ο εν λόγω συνδημότης μας προσπαθεί συστηματικά να θέτει εμπόδια σε κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται στην πόλη της Άμφισσας και στο Δήμο Δελφών. Αρθρογραφεί ενάντια ακόμη και στην τεράστια και δύσκολη εργασία που γίνεται για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, ερμηνεύοντας  κατά το δοκούν ακόμη και τη διαθήκη του μεγάλου ευεργέτη Πέτρου Μαρκίδη (που προφανώς δεν έχει διαβάσει…).

Δεν έχετε το δικαίωμα κ. Δρόλαπα να πιάνετε στο στόμα σας ή στην πένα σας άντρες τέτοιου μεγέθους στην Ιστορία της πόλης. Όλοι ξέρουν ότι ενδιαφέρεστε αποκλειστικά για τα προσωπικά σας συμφέροντα και μόνο (το συμφέρον του ξενοδοχείου σας, όπως μόνο εσείς το αντιλαμβάνεστε…)
Όλοι, επίσης, γνωρίζουν ότι ο αρθρογράφος αυτός αποτέλεσε τον βασικότερο ιθύνοντα νου δημοτικού συνδυασμού που κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές (Απολλώνιο Φως). Αφού, επομένως, διαθέτει αυτοδιοικητική έκφραση στο δημοτικό συμβούλιο, ποιος ο λόγος να μη φέρνει σε αυτό μέσω του εκπροσώπου του συνδυασμού Γ. Δρακάκη τις όποιες αιτιάσεις και προτάσεις του ώστε να λάβει θεσμική διάσταση η απάντηση που ζητάει; Αντ αυτού επιλέγει ο "διάλογος" να διενεργείται αποκλειστικά μέσω του Τύπου και ανώνυμων "σχολίων", όπου ο Δήμαρχος κι η δημοτική Αρχή εξ αντικειμένου δεν μπορούν να τον παρακολουθήσουν πλήρως, υποβιβάζοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο διάλογο που έχει ανάγκη ο τόπος σε φθηνό "κίτρινο" ανάγνωσμα!

Σε τελευταίο του «άρθρο» ο "έγκριτος" αυτός αναλυτής προσπαθεί ακόμη και την υπόθεση ενός δικαστικού συμβιβασμού να διαστρέψει προκειμένου να κατηγορήσει τη δημοτική μας Αρχή.

Η δημοτική μας αρχή γνωρίζει άριστα ότι κληρονόμησε μια (ακόμη) υπόθεση παλιάς οφειλής που έπρεπε να ρυθμίσει επωφελώς για το Δήμο. Το 2012 υπεγράφη μια σύμβαση για την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων της Χάρμαινας. Ατυχώς οι τότε υπεύθυνοι δεν έστειλαν, ως όφειλαν εκ του νόμου, τη σύμβαση για προσυμβατικό έλεγχο στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα όταν ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εργασίες και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώτος ανακεφαλαιωτικός πίνακας, το αντίστοιχο ένταλμα δεν εγκρίθηκε από τον Επίτροπο και το Πράσινο Ταμείο δεν χρηματοδότησε το έργο, ώστε τελικά να χρεωθεί στο ταμείο του Δήμου.

Ακολούθησε δικαστικός αγώνας ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου (όπου ο Δήμος προσπάθησε να τεκμηριώσει τη λεγόμενη «συγγνωστή πλάνη»), που δυστυχώς δεν ευδοκίμησε.

Τελικό συμπέρασμα και δίλημμα ενώπιον της σημερινής δημοτικής αρχής: Ο ανάδοχος εργολάβος της συγκεκριμένης σύμβασης είχε νόμιμο και βεβαιωμένο (αδιαμφισβήτητο) δικαίωμα να λάβει από το Δήμο Δελφών ποσό (μαζί με τους νόμιμους τόκους) περίπου εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000,00) ευρώ, που όσο περνάει ο χρόνος, τόσο και αυτό μεγαλώνει. Αυτό θα μπορούσε να το εισπράξει εφάπαξ με έκδοση διαταγής πληρωμής, όπως μας έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα από χρέη του παρελθόντος.

Εμείς διαπραγματευτήκαμε μαζί του και καταλήξαμε να αποποιηθεί ένα μέρος των τόκων του (περίπου 10.000,00 ευρώ) και να εισπράξει το υπόλοιπο ποσό των εκατό δέκα χιλιάδων (110.000,00) ευρώ, όχι εφάπαξ (όπως με βεβαιότητα θα γινόταν στην αντίθετη περίπτωση), αλλά σε δύο ετήσιες δόσεις (2016 και 2017).
Συνεπώς υποστηρίξαμε τα συμφέροντα του Δήμου Δελφών, ώστε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό (υπό τις διαμορφωμένες συνθήκες) αποτέλεσμα.

Συνεπώς για άλλη μια φορά τα γραφόμενα του κ. Δρόλαπα δεν είναι τίποτε άλλο παρά άστοχες γραφές κακοήθειας και εμπάθειας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε, εκκρεμεί κι η εκτενής κι εμπεριστατωμένη συζήτησή του στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο. Την οποία συζήτηση επέλεξε να μην αναμένει ο κ. Δρόλαπας. Προφανώς γιατί επιδίωξή του ήταν να την προκαταλάβει, να σηκώσει ξανά κουρνιαχτό και σε τελική ανάλυση να παραπλανήσει εκ του ασφαλούς, όπως νόμιζε, για μια φορά ακόμα...

Όλα τα παραπάνω γράφονται και δημοσιεύονται προκειμένου ο δημότης Δελφών να γνωρίζει με σαφήνεια την αλήθεια για τα σχετικά κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Δελφών. Δεν πρόκειται να επανέλθω...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Δήμαρχος Δελφών


Θανάσης Παναγιωτόπουλος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.