Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Ιτέας



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΓΕΛ Ιτέας Ν. Φωκίδας
καταγγέλλει κατάστημα –μπάρ της πόλης μας που σε συνεργασία με εταιρεία ψυχαγωγίας με έδρα την Πάτρα (Patrasevents.gr, http://www.patrasevents.gr/events/52-local) διοργάνωσε event την 05-12-2015 για λογαριασμό ανηλίκων μαθητών, με ανάρμοστο για την ηλικία τους περιεχόμενο.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν  εφαρμόζεται από τους επαγγελματίες της  πόλης μας ο νόμος που απαγορεύει την πώληση και το σερβίρισμα αλκοόλ σε ανηλίκους.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι αναρτήθηκε και παραμένει αναρτημένο στο διαδίκτυο το υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια εκείνης της βραδιάς, χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των γονέων των ανηλίκων μαθητών/μαθητριών λυκείου και γυμνασίου, στους οποίους σερβίρονταν δωρεάν αλκοόλ με τη μορφή συμμετοχής τους σε «παιχνίδι- μπουκάλα με έπαθλο ψεύτικα χαρτονομίσματα».


Για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών είμαστε όλοι υπεύθυνοι, οι γονείς, τα όργανα που τους εκπροσωπούν και οι θεσμοθετημένοι φορείς της πολιτείας.  

Εκτιμούμε ότι τα αστυνομικά όργανα και ο Εισαγγελέας θα πρέπει να επιληφθούν  άμεσα.   

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα χαρτιά που παίζονται κάθε απόγευμα απο ανήλικους μαθητές με χρηματικό έπαθλο ίσως(;)στο ίδιο μαγαζί ανοίκει και αυτό στα events του καταστήματος;;;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙ....
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ,ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΑΛΛΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΥΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ???ΟΕΟ??ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥς Η ΜΗΠΩς ΠΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥς ΧΟΡΟΥΣ??ΧΑΧΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ??

Ανώνυμος είπε...

Σαν μαθητής και γνωρίζοντας την αδικία και τον πόλεμο που δέχεται συγκεκριμένο μαγαζι απο πολλούς εχω να πω. Τα χαρτια που παίζονται σε αυτο το μαγαζι,ειναι διοργάνωση απο τη Δευτερα Λυκειου Ιτεας!ειναι η το ίδιο παιχνίδι που εγινε περσυ σε διπλανό μαγαζι,πρόπερσι σε παραδίπλα μαγαζι....τοτε λογικα δεν σας ενοχλούσε .....!!!!και απο οτι φαινεται ,το προβλημα σας ειναι οτι δεν τα βρίσκεται με εμάς ,εσεις σαν γονεις ,και σας φταίνε τα μαγαζια....

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ξεβρακώθηκαν αυτοι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων...
Γιατι μονο στο συγκεκριμένο μαγαζι;;;..του κάνατε είδη καταγγελία και το τρέχετε στα δικαστήρια!μπραβο σας..
Τα τελευταία ΔΕΚΑ χρονια τουλαχιστον ,που τα παιδια σας τα πίνουν,ξερνάνε ,γίνονται λιώμα,παιζουν χαρτια ,στα διπλανά μαγαζια,δεν έχετε κανει ΤΙΠΟΤΕ!αν λοιπον εχει καποιος λιγο μυαλο,καταλαβαίνει οτι το προβλημα ειναι το μαγαζι και οχι τι κανει(γιατι οπως ειπα παραπανω,αυτα γίνονται πολλα χρονια στον τόπο μας)ο σύλλογος γονέων λοιπον ας ειναι πιο αντικειμενικος και να ασχοληθει πραγματικα με τα ζητήματα των παιδιών....και εννοειται ε....εμπάργκο στο συγκεκριμένο μαγαζι...ολοι στα διπλανά ...!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 5-10 ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ!ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ EVENT ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ (ΘΥΜΙΖΩ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ)!

Ανώνυμος είπε...

Γίνονταν διαγωνισμοί μπουκάλα με αλκοόλ τα προηγούμενα χρόνια στους χορούς; Έτσι για να ξέρουμε, γιατί δεν βγήκαμε βόλτα στην Ιτέα εχθές.

Από πάντοτε ήταν παρανοϊκό να γίνονται σχολικοί χοροί σε μαγαζιά που έχουν ταμπέλα "Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ κάτω των 17 ετών". Αυτό και για το σύλλογο γονέων και τους μαθητές.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια πόλη που πηγαίνουν με 60 χλμ τα αμάξια στον παραλιακό, έχουμε χάσει φίλους καρδιακούς μετά από πιώμα, αμάξι, μηχανάκι και όχι-κράνος. Μόνο οι γονείς τους και οι οικογένειες τους θυμούνται. Τον Λεωνίδα τον χτύπησε αμάξι το καλοκαίρι. Το θυμάται κανείς;