Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Θράσος Σόιμπλε: Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρεψε την πρόοδο της οικονομίας! - Είπε ότι όλοι είναι έτοιμοι ακόμα και για ενδεχόμενη χρεοκοπία!

Θράσος Σόιμπλε: Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρεψε την πρόοδο της οικονομίας! - Είπε ότι όλοι είναι έτοιμοι ακόμα και για ενδεχόμενη χρεοκοπία!
- Ψυχρός εκτελεστής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι γκρέμισε ό,τι είχε χτισθεί
 
 - «Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει "καταστρέψει" τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας», είπε χαρακτηριστικά
 - Δεν ανησυχούν οι αγορές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί κάτι τέτοιο έχει ήδη κοστολογηθεί, είπε ο Σόιμπλε
Λίγες ώρες μετά την διαρροή στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit για σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας με παραμονή στο ευρώ και την δήλωση του εκπροσώπου του Σόιμπλε ότι δεν υπάρχει δόση για την Ελλάδα τον Απρίλιο, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές ότι κανείς δεν έχει καμία ιδέα πώς θα υπάρξει συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας. Μάλιστα είπε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει "καταστρέψει" τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας!
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε ακόμα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Κι αυτό γιατί όπως ψυχρά πρόσθεσε, φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί». «Δεν μπορεί κανείς να δεις οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.
«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: