Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Π.Μέγκος : Πασχαλιάτικες ευχές με ..προβληματισμούς






Εύχομαι Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλα τα Τοπικά ΜΜΕ.
Με την ευκαιρία σας στέλνω μια προσωπική πολιτική άποψη.
Είναι μέρες κατάνυξης για όλους και ταυτόχρονα διαδρομή της σκέψης και των συλλογισμών μας, που οδηγεί τον άνθρωπο στο τέλος της, την Κυριακή του Πάσχα, στην ανάνηψη.
Κυρίως για τους Χριστιανούς, αλλά πιστεύω και για πολύ κόσμο.
Ο πολιτικός χρόνος που ζούμε όμως είναι πολύ περιεκτικός, συμπιεσμένος.
Η προσωπική άποψη που καταθέτω, ίσως είναι επίκαιρη, ίσως παρωχημένη, μπορεί και να προλαβαίνω τον διαλογισμό. Δεν μπορώ να κρίνω γιατί ζούμε όλοι μας μέσα στην φωτιά, είμαστε στον πυρήνα.
Εύχομαι τα καλύτερα για σας και για όλο τον κόσμο.

Με εκτίμηση
Μέγκος Παναγιώτης 


Είναι το ΕΥΡΩ ένα ακόμα νόμισμα…;

                                 Η προεκλογική αλλά και μετεκλογική Εκλογική Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα ως σήμερα σωστή. Μπορεί όμως η Στρατηγική αυτή                                να συνεχιστεί; Πιστεύουμε πως αυτή η Στρατηγική Τακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί! Ο χρόνος για να εφαρμόσει η Κυβέρνηση μια νέα Στρατηγική Τακτική είναι ελάχιστος έως ανύπαρκτος. Ο Μετεωρισμός της Κυβέρνησης και ο κερδισμένος χρόνος από τις διαπραγματεύσεις, ώστε να αναγνωρίσει το πολιτικό τοπίο που άλλοι προετοίμασαν και αυτή έπρεπε να κινηθεί, να διερευνήσει τις προθέσεις και να ανυψώσει το καταρρακωμένο ηθικό μιας χώρας, σήμερα έχει παγώσει.
                                Τα Μνημόνια φυσικά είναι εδώ και καθημερινά παράγουν αποτελέσματα.
                                Τώρα οι επιλογές και οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει είναι καθαρά δύο.
                                Ο πρώτος είναι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Διαπραγματευόμενη και συνεχώς οπισθοχωρώντας. Πληρώνοντας τις υποχρεώσεις στους Δανειστές, όπως αυτή την στιγμή με την δόση των 450εκ. ευρώ. Τρώγοντας τις σάρκες μας. Τα τελευταία δηλαδή οικονομικά αποθέματα του Ελληνικού Κράτους. Τα αποθέματα της Εργατικής & της Μεσαίας Τάξης. Του συνταξιούχου, του δημόσιου και ιδιωτικού υπαλλήλου, των επαγγελματιών και των εμπόρων, των μικροβιοτεχνών και μικροϊδιοκτητών. Διαλύοντας ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό ιστό στον τόπο, όλων των Λαϊκών στρωμάτων.
                               Τα Μεγαλοαστικά στρώματα έχουν φροντίσει όπως όλοι γνωρίζουμε, να διαφυλάξουν πολύ νωρίς την ακίνητη περιουσία τους και τα χρηματικά αποθέματά τους.
                               Τότε όμως μαθηματικά τον Ιούνιο, μια Κυβέρνηση χωρίς κανένα Χρηματικό απόθεμα, κανένα Οικονομικό στήριγμα, και ένα Λαό εξουθενωμένο και αποχαυνωμένο από την Αξιοπρέπεια της πρώτης στιγμής και της ξεπερασμένης Στρατηγικής τακτικής, θα έχει πια παραδοθεί! Τα υποσχόμενα του μέιλ Χαρδούβελη θα φαντάζουν απλό χειροκρότημα, μπροστά σε αυτά που θα ζητάνε να υπογραφούν και παραδοθούν. Γιατί είναι σίγουρο μετά τα τόσα «κουνήματα», πως θα θέλουν αρκετά παραπάνω. Η όρεξη θα έχει ανοίξει, μιας και θα κερδίζουν ακόμα μια υπογραφή, καθοριστική. Από την στιγμή που στο Πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, δεν  προβάλλει σήμερα κανένας πολιτικός χώρος ως εναλλακτική επιλογή, ενώ το μαζικό λαϊκό κίνημα θα είναι ανύπαρκτο. 
                               Ο δεύτερος δρόμος είναι Στάση πληρωμής των δανειακών δόσεων! Κρατώντας όσα χρηματικά διαθέσιμα μας έχουν απομείνει. Με την στάση πληρωμής αυτόματα μπαίνουμε στην αρχή μιας Νέας Διαπραγμάτευσης με προοπτική την Διαγραφή μεγάλου μέρους του Χρέους, προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπωμένη σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους.
                               Αυτή είναι η Νέα Μετεκλογική Στρατηγική Τακτική. Εδώ τα πράγματα θα ζορίσουν αρκετά και θα μπούμε σε άλλες τροχιές. Η συντήρηση και οι ντόπιοι υποστηρικτές των Δανειστών, θα υποστηρίξουν πως το εκλογικό σώμα δεν έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει την χώρα από την Ο.Ν.Ε. (Οικονομική Νομισματική Ένωση), δηλαδή το ΕΥΡΩ, με κίνδυνο να βρεθούμε και εκτός Ε.Ε.
                                Γιατί οι απειλές που θα σηκωθούν, τέτοιες θα είναι. «Βγαίνετε από την Ο.Ν.Ε. φεύγετε από την Ένωση!»
                                Δεν έδωσε όμως και εντολή να παραμείνουμε στο ΕΥΡΩ με κάθε τίμημα. Ενώ έδωσε σαφή εντολή, να Καταργηθούν τα Μνημόνια και οι εθελόδουλες πολιτικές.
                                Εδώ τίθεται το ερώτημα: Είναι το ΕΥΡΩ ακόμα ένα νόμισμα, για την εξυπηρέτηση των συναλλαγών στην Παγκόσμια Αγορά; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
                                Με απλά λόγια, η Ο.Ν.Ε. είναι η τεχνική διαδικασία που, με βασικό εργαλείο το ΕΥΡΩ, επιχειρεί τον έλεγχο και την υποταγή  των Οικονομιών των κρατών της Ε.Ε. στα ισχυρότερα Οικονομικά συμφέροντα του Κόσμου.
Απαιτείται Τόλμη – Τόλμη – Τόλμη και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η Κυβέρνηση πιστεύω πως πρέπει να πάρει τον δεύτερο δρόμο και οφείλει τώρα ανοιχτά, με καθαρό τρόπο, να εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό το διακύβευμα  και να προτείνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προετοιμάσει τον κόσμο και να βοηθήσει στην οργάνωση των Κινημάτων σε λαϊκή βάση. Αφυπνίζοντας την Ταξική Συνείδηση των εργαζομένων, των ανέργων και όλων των Κοινωνικών ομάδων. Ώστε να στηριχτεί το εγχείρημα πρώτα και κύρια από την μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού.

Η Ζωή ποτέ δεν αφήνει περιθώρια στο διηνεκές. Αφήνει πάντα μια χαραμάδα, στιγμή στον χρόνο, που πρέπει γρήγορα να κινηθείς να την περάσεις.
Ο πρώτος δρόμος που θα καταλήξει σε μια « αξιοπρεπή» συμφωνία βαθύτερης Εθνικής υποδούλωσης δεν είναι γνώριμος, αν και αυτό πιστεύουν πολλοί. Αυτοί που μέχρι σήμερα πληρώνουν, τα φτωχά και μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, ακόμα και μερίδα της αστικής τάξης, θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Ζώντας ένα μαρτύριο όπως εκείνο του Σισύφου.

Ο δεύτερος δρόμος είναι Πόλεμος κυριολεκτικά εξόφθαλμος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Φθορά, Πόνο, Απώλεια. Επιλέγοντας όμως τον δρόμο αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστούμε για μια άλλη, καλύτερη Ζωή.

Είναι όμως δεδομένο Αρχέγονο, πως για να υπάρξει Ανάσταση, πρέπει να προηγηθεί η Σταύρωση και η Ταφή!
Καλή Ανάσταση

Μέγκος Παναγιώτης                                                                                                                                                                             ΙΤΕΑ 9/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: