Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές είναι οι χώρες με το ταχύτερο Internet στον κόσμο . Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στην παγκόσμια και στην πανευρωπαϊκή κατάταξη;

Όσο πιο κόκκινο, τόσο πιο αργό Internet

Μια πολύ ένδιαφέρουσα έρευνα που χαρτογραφεί τις χώρες με τις ταχύτερες και τις πιο αργές συνδέσεις broadband στο Internet, δημοσίευσε προ ολίγου ο Independent.

Με βάση την παγκόσμια κατάταξη των χωρών ανάλογα με τις ευρυζωνικές ταχύτητες που επιτυγχάνει η κάθε χώρα, πρώτες στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη με 104,25 Mbps και το Χάνγκ Κόνγκ με 96,38 Mbps και τελευταία είναι η Μπενίν με 1,08 Mbps.

 
Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα, σε ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες
 
Με δεδομένο ότι η μέση παγκόσμια ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, με βάση τις μετρήσεις των εταιρειών netindex.com και Ookla, είναι 22,05 Mbps και η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στα νοικοκυριά της Ευρώπης είναι 27,5 Mbps, η χώρα μας κατατάσσεται στην 92 θέση παγκοσμίως και στην τρίτη από το τέλος στην Ευρώπη, με μέση ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης τα 9,63 Mbps.

Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet στην Αθήνα είναι 9,69 Mbps, ενώ οι περιοχές με την ταχύτερη σύνδεση στο Internet στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι οι ακόλουθες:

 


Για την πλήρη λίστα μετρήσεων ταχυτήτων ανά περιοχή στην Ελλάδα, επισκεφθείτε αυτό τον σύνδεσμο.

 

 

Πηγή: www.lifo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: