Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ρουσφέτια με χρυσούς μισθούς από Εθνική σε Κουσελά, Κλιμάκη, Καρύδη; Θα πάρουν και την Σπυροπούλου;


«Δεκεμβριανά» ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (η «Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδος» αν έχετε προσέξει, χρόνια τώρα… έχει εσκεμμένα ξεχαστεί) καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής «Πρόταση Προοπτικής». Στην ανακοίνωση τους γίνεται λόγος για προσλήψεις και τοποθετήσεις που «προκαλούν». Και μέσα στα ονόματα αυτών που είχαν την τύχη να τοποθετηθούν σε θέσεις καλές από την ΕΤΕ είναι ο πρώην υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, η πρώην παρουσιάστρια του ΣκάιΣύλβια Κλιμάκη και ο Δημήτρης Καρύδηςπρώην εκπρόσωπος τύπου τουΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων Εθνικής «Πρόταση Προοπτικής»

«Σαν να μην έφταναν οι συνεχείς παραβιάσεις του ωραρίου, οι συσσωρευμένες απλήρωτες υπερωρίες, οι τρανταχτές ελλείψεις σε προσωπικό και ο δυσανάλογος φόρτος εργασίας σε σχέση με το ισχύον δυναμικό, ήρθαν και οι πράξεις διοίκησης της ΕΤΕ τον τελευταίο μήνα για να ξεχειλίσουν το ποτήρι της οργής για τους εργαζόμενους.

klimaki_2

Η ωραία Σύλβια Κλιμάκη

Πρώτη χρονικά πράξη ήταν η ανάθεση εποπτείας στην κα Σύλβια Κλιμάκη,νεοπροσληφθείσα ως Σύμβουλο Διοίκησης, στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να χωρέσει εκεί η εν λόγω κυρία το πηγαίο ταλέντο της. Όπως διαβάζουμε στα διάφορα δημοσιεύματα, που δεν έχει διαψεύσει η σεβαστή Διοίκηση, η κα. Κλιμάκη από μια αδιάφορη τηλεπερσόνα σε μια αδιάφορη εκπομπή στον ΣΚΑΪ μεταπήδησε στη μεγάλη αγκαλιά της Εθνικής Τράπεζας με αποδοχές που θα ζήλευαν και στελέχη της αγοράς με χιλιόμετρα στην επαγγελματική τους διαδρομή: από τα 850 ευρώ μηνιαίες αποδοχές που έπαιρνε στον ΣΚΑΙ, όπως η ίδια ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της, στις 7.000 ευρώ, όπως φημολογείται πως θα είναι οι αποδοχές της στην Τράπεζα. Βεβαίως βεβαίως ακολούθησε και η επιχείρηση “αγιογραφίας” της από γνωστή και μη εξαιρετέα Κυριακάτικη εφημερίδα, με σκοπό να μας πείσει για τον λόγο που η Διοίκηση προχώρησε στη πρόσληψή της. Το ότι η εφημερίδα αυτή είναι πηγμένη σε διαφημίσεις της ΕΤΕ είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ποιόν κοροϊδεύουν άραγε; Από τη μια πλευρά, οι διαχρονικά αλόγιστες σπατάλες από μια ανακεφαλαιοποιημένη με τα λεφτά του ελληνικού λαού τράπεζα όπως η Εθνική, με δεκάδες χρυσούς αλεξιπτωτιστές να προσγειώνονται κάθε μέρα-δεν ξεχνάμε τα παιδιά των συνδικαλιστών που επίσης βόλεψε η ΕΤΕ- από την άλλη οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, οι κακοπληρωμένοι – ταπεινωμένοι συνάδελφοι και οι συνεχείς μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων.

Συνάδελφε, μην αναρωτιέσαι τον λόγο που ούτε και φέτος θα πάρεις επίδομα ισολογισμού, παρά το γεγονός πως η Εθνική έχει επιστρέψει στα προ του 2010 επίπεδα κερδοφορίας.

koyselas_4

Η περίπτωση Κουσελά

Η επόμενη χρονικά πράξη αφορά τον κ. Δημήτριο Κουσελά. Οι συστάσεις είναι περιττές. Οι νεότεροι τον θυμόμαστε για το ”επιτυχημένο” πέρασμά του από το ΥΠ.ΟΙΚ. στα χρόνια του μνημονίου με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Μήπως όμως ο κ. Κουσελάς δεν είναι εκείνος που τις περασμένες δεκαετίες από τη θέση του προέδρου του ΣΥΕΤΕ και της ΟΤΟΕ παρίστανε τον υπερασπιστή των εργασιακών δικαιωμάτων από τις εκάστοτε εργοδοτικές αυθαιρεσίες;

Για τις υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Κουσελάς, όταν δεν επανεξελέγη βουλευτής το 2012, ανταμείφθηκε από τη Διοίκηση με μια χρυσή αργομισθία, και σήμερα ονομάστηκε στέλεχος 1ου κλιμακίου στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, θυγατρική της ΕΤΕ. Στα χνάρια του έτερου Καππαδόκη αγωνιστή, Χρ. Πρωτόπαπα δηλαδή.

Dimitris_Karydis_2

Η περίπτωση Καρύδη

Η Δεκεμβριανή τριλογία κλείνει με τον κ. Δημήτρη Καρύδη, πρώην εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή το 2009, που αναβαθμίστηκε με 4οκλιμάκιο ευθύνης. Είδε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον και είπε να καταφύγει και αυτός στη θαλπωρή της Εθνικής. Το ηθικό δίδαγμα στην περίπτωση αυτή είναι πως ένα εξασφαλισμένο επαγγελματικό μέλλον δεν επιτυγχάνεται μέσω ακαδημαϊκής μόρφωσης και σκληρής εργασίας, αλλά μέσω προϋπηρεσίας στα κυβερνητικά κομματικά γραφεία. Εκτός αν οι περιπτώσεις των κ. Κουσελά και Καρύδη είναι τυχαίες.

Φυσικά, για την ηγεσία του ΣΥΕΤΕ, δηλαδή τις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, δεν τέθηκε κανένα θέμα για όλους αυτούς, που καθένας τους είναι “ένας από εμάς”. Δεν θα διαβάσουμε σίγουρα κάποια ανακοίνωση, καταγγελία, μια κουβέντα βρε αδερφέ. Προφανώς, υπολογίζουν ότι λόγω εντατικοποίησης μπορεί να μην προλάβουμε να τα μάθουμε. Όμως, ας ξέρουν ότι και νοημοσύνη έχουμε, και εργατική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Και εξοργιζόμαστε. Τα παραμύθια περί αξιοκρατίας, αξιολόγησης και “δούλεψε να ανταμειφθείς” δεν πιάνουν πια.

spiropoulou_4

ΥΓ. Μόνο η πρόσληψη της παρά λίγο αποπεμφθείσας πρόσφατα από τον ALPHAΚωνσταντίνας Σπυροπούλου μένει για να μπορούμε να πούμε πως “τα είδαμε όλα”».
 
 
ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια: