Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η τουριστική Ιτέα και όλοι όσοι μοχθούν για την προβολή της ..





Ο σημερινός υπέροχος καιρός βοήθησε αρκετούς , στο να αφήσουν για λίγο τα χιονοπέδιλα στις παρυφές του Παρνασσού , για να απολαύσουν ένα υπέροχο ήλιο , περπατώντας κατά μήκος της παραλίας με την γαλήνια θάλασσα.

Οι περισσότεροι επισκέπτες που αυτή την εποχή κατεβαίνουν από την Αράχωβα στην Ιτέα , είναι και οι δυνητικοί  τουρίστες του καλοκαιριού που ενδεχομένως θα μείνουν ή θα διαφημίσουν σε άλλους την πόλη για τις ολιγοήμερες διακοπές τους , μιάς και η απόσταση των 180 χιλιομέτρων απ την πρωτεύουσα είναι δελεαστική , ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που ζούμε.

Για μια ακόμη φορά όμως , δεν παρουσιάσαμε αυτό που μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε στον επισκέπτη . Ο επισκέπτης της πόλης μας είναι ο φίλος μας , σ αυτόν θα δείξουμε ότι καλύτερο διαθέτουμε προκειμένου να ευχαριστηθεί και να νοιώσουμε και μεις την ικανοποίηση του οικοδεσπότη.

Η εικόνα λοιπόν της παραλίας δείχνει εγκατάλειψη , παρά το γεγονός ότι μερικοί καταστηματάρχες έχουν εν μέρει φροντίσει να μαζέψουν το θερινό εξοπλισμό τους ή τον έχουν καλύψει στα παραπήγματά τους στον χώρο της παραλίας.

Αφορμή για τις σκέψεις μου αυτές οι παρατημένες σακούλες σκουπιδιών σε κεντρικό παραλιακό σημείο...

Δεν μένει τίποτε άλλο παρά να δούμε και μπάζα οικοδομών , μαζί με τις σεντίνες απ τα σαπιοκάραβα που "στολίζουν" συνεχώς τον μώλο που άλλοτε φιλοξενούσε τα υπερωκεάνεια που με τις γιρλάντες τους στα ξάρτια προσέδιναν πανηγυρική εικόνα στην καλύτερη παραλία του Κορινθιακού και όχι μόνον!

Κάποιοι , επιμελημένα προσπάθησαν και προσπαθούν να απαξιώσουν την παραλία που κάποτε στοχαζόταν ο θεός του ήλιου , Απόλλωνας , έκανε το μπάνιο της η Πυθία και βούρτσιζε τα άλογά του ο Ηνίοχος..

Ποιoί νάναι άραγε ;



Για  την 'ΚΑΡΤΕΡΙΑ'
ένας φίλος της Ιτιάς




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: