Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Εναλλακτικός τουρισμός στη Φωκίδα




''...να αγαπάς τη Ζωή που έχεις, και να έχεις τη Ζωή που αγαπάς...''
Athens Adventure Film Festival
Μία διοργάνωση που αποτελούσε κρυφό πόθο όλων των ανθρώπων του outdoor και της περιπέτειας στην Ελλάδα για χρόνια …
Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ορειβάτες, αναρριχητές, καγιάκερς, ποδηλάτες, σκιέρ, δρομείς βουνού, σέρφερς και άλλους εραστές της φύσης και της περιπέτειας να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις που θα πάνε τον χώρο βήματα μπροστά, κάτι που ουσιαστικά ήταν και ένα από ζητούμενα του φεστιβάλ.
Τη Κυριακή 30 Νοεμβρίου η προσέλευση του κόσμου στο 1ο Athens Adventure Film Festival ηταν θεαματική. Ένα πολύβουο και πολύχρωμο πλήθος από διαφορετικούς ''κόσμους'' των αθλημάτων της φύσης και της περιπέτειας, άρχισε να κατακλύζει τον χώρο μέσα και έξω από το Κολλέγιο Αθηνών.
Ανθρωποι διαφορετικών χώρων (ορειβάτες, αναρριχητές, καγιάκερς, ποδηλάτες, σκιέρ, δρομείς βουνού, σέρφερς αλλά και πολλοί άλλοι) βρέθηκαν όλοι μαζί, με μιά κοινή αγάπη. Γνωρίστηκαν, συζήτησαν, συνομίλησαν, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις, συμφώνησαν, διαφώνησαν, και μέσω όλων αυτών διαπίστωσαν πως τελικά η κοινότητα των Adventure Sports στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη.
Φυσικά το National Geographic Channel δεν μπορούσε παρά να είναι παρών σε έναν από τους πιο σημαντικούς κινηματογραφικούς θεσμούς της χώρας μας!,
Καλό Χειμώνα, Καλά Χιόνια, Καλές θάλασσες, Δυνατούς Αέρηδες, Καλά Ποτάμια, Σκληρά Βράχια
Για το Athens Adventure Film Festival,
Γιώργος Κλαουδάτος
Γιάννης Κοτιλέας
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Χρήστος Τσούτσιας
Διονύσης Πανουργιάς
Σημείωση από εμάς: ο Κλαουδάτος ήταν από τους ανθρώπους που αγάπησαν τον Παρνασσό και τις χιονισμένες πίστες τους όσο κανείς άλλος , μετά από ώρες σκι  ερχόταν συχνά και έτρωγε στην Ιτέα σε σπίτια φίλων του…  πάντως ευτυχώς που εμείς σαν Δήμος δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τέτοιες εκδηλώσεις  καθώς έχουμε 2 (δύο) πινακίδες που δείχνουν που είναι το αναρριχητικό (μία στην Κaλοπετινίτσα και μία στην είσοδο της Άμφισσας) και άλλες 3 πινακίδες για το αλεξίπτωτο πλαγιάς παρα πέντε , ευτυχώς  που είναι και ένας Ξηρός και κάνει όλη την δουλεία κάθε χρόνο!!  Και για ποδηλάτες και δρομείς βουνού έχει βγάλει ένα καφενείο στην Καλοσκοπή κάτι χάρτες με μονοπάτια….
Κάποια πράγματα γίνονται απλά άμα τα αγαπάς και έχεις τους κατάλληλους  συνεργάτες στις σωστές θέσεις (βλέπε Ξηρός , ένα φεστιβάλ μόνος του , βλέπε Κινηματογραφική λέσχη Ιτέας  (Μικρούτσικος , Βούλγαρης , Καρυστιάνη, μικρού μήκους Δράμας ,Γαλλικά ,Ισπανικά ινστιτούτα κτλ ) , βλέπε  Αρτινός στην Άμφισσα που έφερε την ελίτ των εικαστικών για άλλη μία φορά στην  Άμφισσα.. .
Δεν θέλει λεφτά , δεν θέλει κόπο , λίγα πράγματα αρκούν και το ζητούμενο είναι ένα : να ξεστραβωθούμε βλέποντας και κάτι παρά έξω αλλά και να έρθουν λεφτά στους επαγγελματίες τις περιοχής .
«Μύρκας»


Δεν υπάρχουν σχόλια: