Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ρ. Μακρή (ΣΥΡΙΖΑ) : Αν χρειαστεί θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ.

Όπως λέμε κρόκος Κοζάνης έτσι και Ευρώ Κοζάνης….





Εξέπληξε τους πάντες με την  τοποθέτηση της για το ευρώ, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, καθώς σε τηλεοπτική εκπομπή του Flash Κοζάνης, εξέφρασε την άποψη ότι εάν διακοπεί η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, η Ελλάδα μπορεί να κόψει μόνη της μέσω του ELA μέχρι 100 δισ. ευρώ. 
Η υποψήφια βουλευτής, σε σχετική αντιπαράθεση, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει η χρηματοδότηση από την Ευρώπη και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Δεν προβλέπεται» σημείωσε η κ. Μακρή, προσθέτοντας ότι «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency, το ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ».

«Αυτή είναι η θέση σας; Οτι θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ, χωρίς νομισματικό αντίκρισμα; Αυτό είναι πρωτοφανές», υπογράμμισε ο συνομιλητής της, με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει ότι «δεν είναι πρωτοφανές, προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης».

Η τοποθέτηση της κ. Μακρή, προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της, τόνισε ότι :  «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα "κόψουν" μόνοι τους 100 δισ. ευρώ. Γιατί δεν "κόβουν" 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

"R"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με τον Καμμένο ήταν και κάηκε το μυαλό της όπως του πρώην αρχηγού της

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ : ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ 100 ΔΙΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ 500 ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ 200 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ??? ΡΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ .