Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κινέζος δισεκατομμυριούχος αποκτά το 20% της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Θα μας αγοράσουν όλους...

Κινέζος δισεκατομμυριούχος αποκτά το 20% της Ατλέτικο Μαδρίτης
Το 20% του κεφαλαίου της Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε να αποκτήσει ο Κινέζος επιχειρηματίας Wang Jianlin, ιδιοκτήτης του παγκόσμιου κολοσσού Dalian Wanda Group, με μια κίνηση που δείχνει το αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα παγκόσμια επενδυτικά franchise, καθώς και την εμβάθυνση των επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ισπανίας, αναφέρουν οι Financial Times.

Το deal (μεγέθους 40-45 εκατ. ευρώ) θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αύριο στο Πεκίνο, με τον παμπλουτο επιχειρηματία να ανακοινώνει την μειοψηφική συμμετοχή του σε ένα απο τα κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης.
 
Η Dalian Wanda θα αποκτήσει το μερίδιό αυτό μέσω αύξησης κεφαλαίου, ενώ η απόκτησή του θα μπορούσε να είναι η αρχή κι άλλων επενδύσεων από τον όμιλο στην Ισπανία.
 
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ατλέτικο Μαδρίτης ελπίζει ότι με το deal αυτό θα διευκολυνθεί η απόκτηση νέων οπαδών και χορηγών από την Κίνα, την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και μια αγορά με αυξανόμενη σημασία για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 
Να σημειωθεί ότι ο Wang Jianlin είναι από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, καταλαμβάνοντας τη θέση υπ' αριθμόν 101 στη λίστα του Forbes και έχοντας περιουσία 13,2 δισ. δολαρίων.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: