Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ



 

Στρατηγική επιδίωξη της Τουρκίας είναι η εγκατάλειψη από μέρους της χώρας μας κάθε κυριαρχικού
δικαιώματος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Για την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού τους , οι υπεύθυνοι της στρατιωτικής διοίκησης της Τουρκίας έχουν εκπονήσει τέσσερα σχέδια :

Πρώτο Σχέδιο : Ανατροπή της ισορροπίας των δυνάμεων στο Αιγαίο.
Δεύτερο Σχέδιο : Σκλήρυνση στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος εισβολής και κατοχής μέρους της νήσου πριν την εξεύρεση ευνοϊκής λύσεως υπέρ αυτών στο θέμα οριοθετήσεως των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ).
Τρίτο Σχέδιο : Συνέχιση της απειλής του casus belli για να το έχουν ως επιχείρημα νομιμοποιήσεως μια ενδεχόμενης επιθετικής τους ενέργειας.
Τέταρτο Σχέδιο : Κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο για να εξασφαλίσουν την σύμφωνη γνώμη ή τον συμβιβασμό της διεθνούς κοινότητας στην οποία θα παρουσιασθεί ως νόμιμος διεκδικητής της περιοχής.

Στην ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας η κύρια προσπάθεια θα είναι τα νησιά του Αιγαίου  ενώ το μέτωπο της Θράκης θα είναι βοηθητικό για την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού . 

Τι κάνουμε εμείς για να αποτρέψουμε αυτή την απειλή ; Ο λαός μας εκφραζόμενος σοφά , λέει ότι «το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι» . Και το κεφάλι στην προκειμένη περίπτωση που αφορά στην αμυντική θωράκιση της χώρας , είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).
Στο ΚΥΣΕΑ με πρόεδρο τον πρωθυπουργό , συμμετέχουν ως μέλη α) Ο υπουργός Εξωτερικών β) Ο υπουργός Οικονομικών γ) Ο υπουργός Άμυνας δ) Ο υπουργός Εσωτερικών ε) Ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στ) ο υπουργός ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας υποδομών μεταφορών και δικτύων ζ) ο υπουργός περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής η) ο υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη θ)ο υπουργός επικρατείας ι) ο αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α και απουσιάζουν οι καθ ύλην αρμόδιοι για την άμυνα της χώρας , αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων!

Δηλαδή εννέα ψήφοι δικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων , πολιτικών κατ επάγγελμα εκ των οποίων πολλοί ούτε την στρατιωτική  τους θητεία δεν έχουν υπηρετήσει η υπηρέτησαν ως γραφιάδες φαντάροι στα γραφεία των Αθηνών . Να ποιοι έχουν λόγο και ψήφο στην Άμυνα της πατρίδας μας.
Μήπως αυτή η σύνθεση του ΚΥΣΕΑ , έχει επιβληθεί από εξωτερικούς παράγοντες ; Θέμα προς έρευνα.

Στην αρχική φάση της Ιστορίας του , το ΝΑΤΟ βασιζόταν στην αρχή σύμφωνα με την οποία οι αξιωματικοί ενημερώνονταν για την συνολική κατάσταση των πραγμάτων και ενθαρρύνονταν να σκέπτονται και να ενεργούν στην συνέχεια με δικό τους τρόπο. Στη μετασοβιετική εποχή , η νέα δομή του ΝΑΤΟ συνεπάγεται ότι η ανεξάρτητη σκέψη και ο στρατιωτικός διάλογος δεν συμπεριλαμβάνονται στις επαγγελματικές αρμοδιότητες της στρατιωτικής ηγεσίας , της οποίας πλέον ο ρόλος ουσιαστικά είναι απλώς να εκτελεί εντολές. Δηλαδή στρατός στα χέρια της ηγέτιδας κλίκας του Ευροατλαντικού πόλου.

Για γεωπολιτικούς , οικονομικούς και ευρύτερους υπαρξιακούς λόγους , η πατρίδα μας πρέπει να κάνει τις εξής στρατηγικές κινήσεις. Το πολιτικό σύστημα γενικά αδιαφορεί για την εφεδρεία και αυτή η απαξίωση περνά και σε μερικά αρμόδια για την εφεδρεία στελέχη. Αδιαφορεί για την εκπαίδευσή της και τις ασκήσεις επιστρατεύσεως. Το έθνος ταυτίζεται με τις ένοπλες δυνάμεις και έτσι πρέπει να μείνει. Να διώξουμε την υφέρπουσα ψευδαίσθηση ότι θα είναι αχρείαστες και οι αρμόδιοι ν ασχοληθούν περισσότερο με το σπουδαιότερο όπλο , τους εφέδρους , την δύναμη του λαού μας.

Επειδή δεν συνορεύουμε με την Ελβετία , αν και οι Ελβετοί στρατεύονται ως τα εξήντα (60) , πρέπει να διατηρούμε στρατό βασισμένο στην εφεδρεία και στην γενική στρατολογία. Αυτό πιστεύω σαν Έλληνας έφεδρος αξιωματικός και αδιαφορώ για τον κάθε είδους χαρακτηρισμό που μπορεί να μου προσάψουν κάθε είδους «προοδευτικοί» , αριστεροί ή δεξιοί.

Για την επαναφορά της ισορροπίας δυνάμεων στο Αιγαίο , απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των διαταραγμένων διπλωματικών σχέσεων με την Ρωσία. Η οικονομική κρίση της χώρας μας είναι μονόδρομος που μας οδηγεί κατ ευθείαν στην Rosoboronexport για να προμηθευτούμε τα αναγκαία , σε ποσότητα και σε καλή σχέση κόστους/ποιότητας, οπλικά συστήματα για  τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δυναμικά τους Τούρκους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ενδεικτικά θα αναφέρω συγκριτικές τιμές μερικών οπλικών συστημάτων για να καταλάβει ο αναγνώστης τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν για το ίδιο όπλο και να μπορεί να ερμηνεύσει κανείς και τις «ρεμούλες» που έγιναν με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου , αφήνοντας κατά μέρος την απαξίωση της απόδοσης των ενόπλων δυνάμεων εξ αιτίας της αγοράς υποβαθμισμένων πολεμικών υλικών.

Όνομα οπλικού συστήματος
Κόστος
Αεροσκάφος JSF ή F35
153,1 εκατομ Δολάρια ΗΠΑ
Αεροσκάφος Rafale της Dassault
   83    εκατομ Δολάρια ΗΠΑ
Eurofighter Typhoon 5ης γενιάς
119     εκατομ Δολάρια ΗΠΑ

Το κορυφαίο Αμερικανικό F22 Raptor II της Lockheed παραμένει το ακριβότερο όλων με 160  εκατομ Δολάρια ΗΠΑ , και δεν εκχωρείται (δηλαδή , δεν πωλείται όπως ακριβώς είναι σε στρατούς άλλους , πλην των ΗΠΑ).

Τα Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη χωρίς να υστερούν σε ποιότητα αλλά και πολλές φορές υπερτερούν  κοστίζουν το μισό της τιμής των αεροσκαφών Δυτικής προέλευσης . 

SU35BM
Τα 40 αεροσκάφη Su35BM που η Ρωσία δια του υπουργού της Εθνικής Άμυνας , προσέφερε με ευνοϊκούς όρους στην χώρα  μας , δηλαδή με δώρο 36 συστοιχίες ΠΕΠ Smerch και αποπληρωμή του 30% με αγορά από την χώρα μας αγροτικών προϊόντων του δε υπολοίπου με περίοδο χάριτος 5 ετών θα κόστιζαν μαζί με τον εξοπλισμό τους , την απαραίτητη εκπαίδευση και την εγκατάστασή τους 75 εκατομ Δολάρια ΗΠΑ το καθένα.

Το MIG 35 ισάξιο του Αμερικανικού Κ16 52 advance έχει τιμή 45 εκατομ Δολάρια ΗΠΑ ενώ για το υπέρτατο όλων των μαχητικών της 5ης γενιάς stealth T50 PAKFA η τιμή ανέρχεται στα 96 εκατομ Δολάρια ΗΠΑ . Μια αγορά τέτοιων αεροσκαφών θα προκαλούσε εκνευρισμό στην Τουρκική στρατιωτική ηγεσία αλλά και ανασφάλεια για κάτι άγνωστο σ αυτούς και θα άλλαζαν άμεσα τα επιθετικά τους σχέδια σε αμυντικά.

MIG35
Η πατρίδα μας , μετά την Κίνα , είναι η μόνη χώρα που η Ρωσία της προσφέρει το μαχητικό αεροσκάφος Su35 ,πράγμα που δείχνει πόσο μας υπολογίζει η Ρωσία και πόσο σημαντικό ρόλο κατέχουμε στα γεωπολιτικά της συμφέροντα , αλλά ποιος είναι σε θέση απ αυτούς  που αποφασίζουν σήμερα για το μέλλον του λαού μας να αξιολογήσει σωστά και έγκαιρα για την αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής ;





Δήμος Γ.Παπαδήμας , Δεκέμβριος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: