Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΓΑΠ σε ρόλο …πλασιέ της κυβέρνησης «ειδικού σκοπού»



Σε ρόλο «λαγού» ο ΓΑΠ, με την …εξασέλιδη «παρέμβασή» του, που τα Μέσα εμφάνισαν ως νέο …Καραμήτρο, διαβλέποντας προθέσεις δημιουργίας νέου κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τον διακαή πόθο των δανειστών, αλλά και της εγχώριας Διαπλοκής για τη δημιουργία κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», με περιτύλιγμα την εθνική ενότητα, τη συναίνεση και την ομοψυχία.

Στέλνει σαφές μήνυμα ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η αλλαγή πρωθυπουργού, αλλά όχι εκλογές! Να επαναληφθεί, δηλαδή, το πείραμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία θα επικυρώσει τα συνομολογημένα «συμβόλαια», δένοντας χειροπόδαρα την κοινωνία και τη χώρα.

Το σχέδιο προβλέπει, ως απαράβατο όρο, τη …συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τις εγχώριες πολιτικές «θεραπαινίδες» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και των «υψηλών προστατών» τους.

Σ΄ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, οι γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής, συνεπικουρούμενοι από τα φερέφωνα της διεθνούς τοκογλυφίας, χοντραίνουν το παιχνίδι των εκβιασμών, των εκφοβισμών, των διλήμματων, της τρομοκρατίας και εν τέλει της χειραγώγησης των βουλευτών και, αν στηθούν κάλπες, των ψηφοφόρων.

Ήδη, η συζήτηση για το Grexit ξανάνοιξε στα ευρωπαϊκά κι αμερικανικά σαλόνια και το επόμενο διάστημα, που θα ενταθούν επικίνδυνα τα κινδυνολογικά σενάρια, έχουμε να ακούσουμε και να δούμε σημεία και τέρατα. Μέχρι τον Άδωνι να φυγαδεύει ΑΤΜ μήπως τ΄…αρπάξει ο Λαφαζάνης….

Ο καμβάς, πάνω στον οποίο ξεδιπλώνεται η καθεστωτική προπαγάνδα, είναι ότι οι αγορές ψηφίζουν «σταθερότητα» και πως οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις αν οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές και επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επικυρίαρχοι δεν κόπτονται για τη διατήρηση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στην εξουσία. Γνωρίζουν, καλύτερα όλων, ότι η Μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει «φάει τα ψωμιά της» και η κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου της έχει τελειώσει.

Για να ολοκληρώσουν την μετατροπή της Ελλάδας σε κανονική αποικία χρέους πασχίζουν. Και η Προεδρική εκλογή αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πετύχουν το σκοπό τους.

Η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» έπεται…


5 σχόλια:

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

To θεσμό που προΐστανται ο Ρακινζης, Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τους εισαγγελείς διαφθοράς, (περίπτωση Ραμμου) και τον οικονομικό εισαγγελέα τα έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε δυο χρόνια πριν τον φάνε οι μεγαλοκαρχαρίες .(Δ.Ο.Λ.- Ψυχαρηδες, Πρετεντέρηδες,- Αλαφούζοι, Μπόμπολας,κλπ)
Δυο χρονια ρε.
Δυο χρονια κυβέρνησε μονο και πρόλαβε και σας την έκατσε.
Χωρις πιστολιές στον αέρα και δηλώσεις.
Χωρις υφακι και και βαρύγδουπα "κατηγορώ" να πορωνεται το ποπολο και να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Απλά, ήρεμα, μεθοδικά και συγκεκριμένα.
Με νόμους.
Με νομους που βάζουν μέσα τους κλέφτες και οχι με δηλώσεις-ευκολακια που κατηγορούν συλληβδην τους πάντες, πράγμα που τελικά οδηγεί στο να την γλιτώσουν όλοι. Άνοιγμα τα καπάκια και όλο το σκατο εξω.
Δυο χρονια μετά το φυσατε και δεν οχι μονο δεν κρυώνει, οχι μονο δεν την γλιτωσατε αλλα σας εχει όλους με τα βρακιά κατεβασμένα να ψάχνετε καλο κρεβάτι στον Κορυδαλο.
Για αυτο λυσσαξατε.
Βλέπετε τι παθαινετε, ξέρετε ποιος σας την έκανε και τρεμετε στην σκέψη πως θα μπορούσε να συνέχιζε.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

Ο Καμμένος είναι ένας γελοίος γραφικός τυχοδιώκτης που κρύβει την πραγματική ακροδεξιά πολιτική του ταυτότητα πίσω από το αντιμνημονιακό τείχος, αυτός ο απίθανος ακροδεξιός ψεκασμένος τύπος που περιμένει την κατάλληλη ώρα για να επιστρέψει στο μαντρί της ΝΔ

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

Για την καταντια της Ελλαδας, οι μονοι που φερουν ακαιρεα την ευθυνη, ειναι οι ακροδεξιοι ανθελληνες, οι δωσίλογοι εδεσιτες, οι γερμανοτσολιαδες, οι χιτες και οι ταγματασφαλιτες,Ραλληδες υποτακτικοι, χουντικοι ρουφιανοι της αστυνομιας, συνεργατες των Γερμανων Ναζί, προδότες της μικρας Ασιας που εκτελεστηκαν στο Γουδί,προδοτες της Κύπρου που σαπισαν στην φυλακή.
Μαζι με αυτους και οι ξεπουλημενες αντιλαϊκές δεξιές κυβερνήσεις τους.
Ομως εφτασε η ωρα τους...
Εμπρός για την πατριωτική επανάσταση !!!~

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΥΣ ΑΤΑΚΤΟΥΣ !!!! ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ : ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ {Η ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΤΑΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ} ??? ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΡΙΖΕ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 500ΡΙΕΣ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ??? ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ : ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΜΟΝΑΔΕΣ ??? ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ??? ΠΟΙΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ : ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ??? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ {ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΟΣΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ} ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ???? ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ?????????? ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΤΑΚΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ ΜΗΝ ΒΓΗΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ :ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ !!! ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ???? ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ????? Η ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ??????? Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!!!!!!!!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

1. Είναι αλήθεια ότι, οι καθαρές θέσεις δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν συνηθίσει να φυτοζωούν στη θολούρα. Αυτό ζήσαμε και με τη καθαρή και συνεπή τοποθέτηση – πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, για την πορεία του τόπου.
Αρκετοί έκαναν πώς δεν κατάλαβαν. Γιατί;
...
Για να μπορούν να την ερμηνεύουν όπως θέλουν και να της αποδίδουν όποιον χαρακτήρα και όποια σκοπιμότητα τους βολεύει.
Αντί να εκτίθενται, καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό, γιατί δεν αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου, αφενός μεν να υπερβούμε το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τη χώρα οι ηγεσίες της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τις αδιέξοδες επιλογές τους, αφετέρου δε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν τις θυσίες των Ελλήνων και τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια.
Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, δεν χρειάζεται ερμηνείες, είναι σαφής και καθαρή και μεταξύ άλλων αναφέρει:
Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν άμεσα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων.
Η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Και να καταστεί δυνατή, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει:
- Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.
- Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.
- Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.
- Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.
- Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα
- Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».
Ευχής έργο είναι – και για να μην χαθούν οι θυσίες του Ελληνικού λαού και για να διαμορφώσουμε μια Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη -, έστω αυτή την ύστατη ώρα, η μεν ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, η δε ηγεσία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί επιτέλους, ότι φέρει πρωτίστως την ευθύνη άμεσων πρωτοβουλιών, γνωρίζοντας ότι ουδεμία προσωπική πολιτική πορεία υπερτερεί της διασφάλισης του εθνικού συμφέροντος.»
Για συνεννόηση και ευρύτερη συναίνεση μιλά ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι για παζάρια
2. Με αφορμή άλλο δημοσίευμα, που αναφέρεται σε πληροφορίες περί δήθεν συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα:
Θα ήταν χρήσιμο σε κάποιους, αντί να μοιράζουν στους αναγνώστες τους «χάντρες και καθρεφτάκια», να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες τους πριν προχωρήσουν σε δήθεν βαρύγδουπες αποκαλύψεις. Ένα τηλεφώνημα αρκεί.