Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Δελφών για τους διωκόμενους μαθητές στην Ιτέα


Την Δευτέρα 8-12-2014 καλούνται να απολογηθούν στην Ιτέα, μαθητές του Λυκείου, που συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις.
 
Οι οποίοι στοχοποιήθηκαν από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας .
Τόσο η τοπική ,όσο και Πανελλαδικά η κοινωνία έχει τοποθετηθεί ενάντια σε αυτήν την διαδικασία. Με πολλά ψηφίσματα Συλλόγων και μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών από τον Μάρτη 2014, όταν ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη ενάντια σε καθηγητές που είναι μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ως υποκινητές των μαθητών.

Οι μαθητές , ως κομμάτι της σχολικής κοινότητας , έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν αιτήματα για θέματα που αφορούν τη σχολική τους καθημερινότητα και τη ζωή τους. Να διεκδικούν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Στη ΜΟΡΦΩΣΗ και στην Αναβάθμιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. 
Ούτε οι γονείς ,ούτε οι μαθητές ήταν οι υποκινητές, όπως ανέφεραν οι καταγγέλλοντες 

Αυτοί που στερούν πόρους από την εκπαίδευση, με συνέπεια την υπολειτουργία των σχολείων έως και τη μη λειτουργία σχολικών μονάδων, αυτοί που αξιολογούν και απολύουν καθηγητές, αυτοί που αξιολογούν σχολικές μονάδες, αυτοί που πλασάρουν το νέο στην εκπαίδευση μέσα από «την τράπεζα θεμάτων», αυτοί που……… Αυτοί είναι οι Μόνοι Υπεύθυνοι και αυτοί Υποκινούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας.. 

Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις, τόσο τις προηγούμενες δεκαετίες με την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, όσο και οι τωρινές με την εφαρμογή των μνημονίων και των αντίστοιχων εφαρμοστικών νόμων, οργάνωσαν και συστηματοποίησαν τη αποδιοργάνωση και τελικά τη διάλυση της δημόσιας παιδείας -δημόσιου τομέα. Βασικός στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι η παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο ολόκληρων τομέων, κλάδων και υπηρεσιών της εκπαίδευσης που ακόμη παρέχονται δημόσια και η συνακόλουθη εμπορευματοποίηση της γνώσης. Για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική εφαρμόζονται ποικίλα μέσα που αποσκοπούν στη διάλυση των δημοκρατικών δομών και διαδικασιών στην εκπαίδευση. Η πειθάρχηση επιτυγχάνεται με εργαλείο την αξιολόγηση-τιμωρία, όπως συνδέεται ευθέως με τις διαθεσιμότητες- απολύσεις. Η ποινικοποίηση των αγώνων, η βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας, η επιστράτευση, η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και η περιστολή των ακαδημαϊκών ελευθεριών ολοκληρώνουν τον κύκλο.  Για να γίνουν αποδεκτά τα παραπάνω, έχει εξαπολυθεί μια συστηματική επίθεση προπαγάνδας που αποσκοπεί στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Σκηνικό τρομοκρατίας η στοχοποίηση των μαθητών 
Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται μαθητές στα αστυνομικά τμήματα.
Βιώνουμε καθημερινά ένα κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και ανασφάλειας με την ποινικοποίηση οποιασδήποτε μορφής αγώνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την στάση εργασίας που εξήγγειλε η τοπική ΕΛΜΕ Φωκίδας και καλεί στην συγκέντρωση που αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ιτέας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΤΕΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ,ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ .ΠΟΛΙΤ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
 
 amfissaface.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΝΤΕ