Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα βρουν τους 180, πιο κοντά οι εκλογές

 
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 180 βουλευτικές ψήφους προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άρα οι πρόωρες εκλογές είναι κοντά εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι εκκινεί τις σχετικές διαδικασίες, με την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να ορίζεται στις 17 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς «φέρνει κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά έχει ως εξής:

«Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

»Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευτεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών.
Δεν θα τα καταφέρουν.

»Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».
 
 
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ , ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ????? Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ . ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΓΩΝΙΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμψωνω φιλε των 9.19 μαζι σου . Κι αν βρουν κατι αυτοι θα το κανουν αποκαιδια , δεν θα αφησουν τιποτε ορθιο για να λενε οτι τα εκαναν οι αλλοι .