Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το νέο μεγάλο σκάνδαλο! Οι «αθώες περιστέρες​» της ΔΕΗ


Χρυσό συμβόλαιο 1,4 δισ. της Τέρνα με τη ΔΕΗ
 Την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς διεξάγουν προκαταρκτικές έρευνες για τις συμβάσεις της ΔΕΗ, η διοίκηση του κ. Αρθούρου Ζερβού αγνοεί επιδεικτικά αυτές τις έρευνες και υπογράφει (το περασμένο Σάββατο) συμφωνία-μαμούθ, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, για μια λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαΐδα με τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ του κ. Γιώργου Περιστέρη. Το γιγαντιαίο συμβόλαιο με τη ΔΕΗ που έκλεισε ο κ. Περιστέρης είναι το μεγαλύτερο έργο που υπογράφηκε την τελευταία πενταετία στη χώρα μας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η εν λόγω συμφωνία προκαλεί ανατροπές στο κατεστημένο των κατασκευών και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη δημιουργία «εθνικού νταβατζή», για να θυμηθούμε τη ρήση του κ. Κώστα Καραμανλή για κάποιους διαπλεκόμενους εργολάβους.
Ο ανταγωνισμός έχει θορυβηθεί σφόδρα από την προνομιακή σχέση που αναπτύσσει η ΤΕΡΝΑ με τη ΔΕΗ -η οποία εσχάτως επεκτείνεται και στον χρυσοφόρο τομέα των απορριμμάτων- αποκαλύπτοντας έτσι την προσπάθεια για καθολική κυριαρχία του ισχυρού κατασκευαστικού ομίλου στον δημόσιο επιχειρηματικό στίβο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ ΚΑΘΕ ΔΙΜΗΝΟ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΚΡΑΝΙΟ ,ΘΑ ΑΡΠΑΞΩ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΟΥΦΕΚΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.