Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΙΤΕΑ: Σήμερα στις 11:30πμ η συνέχεια του μυστηριώδους Τοπικού Συμβουλίου για το Χωροταξικό


Αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου στις 11:30 θα επαναληφθεί το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας με θέμα το Χωροταξικό. Την περασμένη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο αναβλήθηκε επειδή έλλειπαν δύο από τα τρία μέλη του. Και δεν ήταν πρώτη φορά που έλειπαν δύο από τα τρία μέλη του αλλά η Αντιδήμαρχος Κα Λαίνη που αντικαθιστούσε πλήρως στα καθήκοντά της την Πρόεδρο του Τοπικού Κα Βούλγαρη (παρότι η Κα Βούλγαρη ήταν παρούσα) και προέδρευε της συζήτησης, υποστήριξε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό γι’ αυτό πρέπει να είναι όλοι παρόντες (!!!!). Η όλη διαδικασία όμως μόνο σοβαρή δεν είναι.
Δεν είναι γνωστή η εισήγηση και δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά !
Δεν είναι σε κανέναν γνωστό σε ποιάς διαδικασίας τα πλαίσια λαμβάνεται αυτή η απόφαση.
Δεν είναι σε κανέναν γνωστό γιατί υπάρχει βιασύνη να παρθεί αυτή η μυστήρια απόφαση.
Να σημειωθεί ότι σε ερώτηση που έγινε η Κα Μιχαλοπούλου απάντησε ξεκάθαρα ότι  αυτό δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση για τις χρήσεις γής για την Β’ Ζώνη του Δελφικού Τοπίου οι οποίες συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία της 11ης Φεβρουαρίου,  (και  το οποίο ήταν γεμάτο πολύτιμες αλήθειες σχετικά με την ποιότητα και την επικινδυνότητα της τοπικής πολιτικής σκηνής   και για αυτό   θα γίνει ειδική αναφορά).
Επίσης είναι  γνωστό  ότι ο Μελετητής του ΓΠΣ της Ιτέας Κος Σαράφης δεν έχει καταθέσει ακόμα πρόταση (όπως ο ίδιος ανέφερε όταν είχε κάνει παρουσίαση των πρώτων στοιχείων που του δόθηκαν από το Δήμο Δελφών) οπότε αποφάσεις Τοπικών Συμβουλίων δεν προβλέπονται. Επιπλέον ο Μελετητής δεν έχει  καν απαντήσει στην επιστολή που στάλθηκε από κοινού από  Συλλόγους της Ιτέας στα πλαίσια της διαδικασίας συμμετοχής των κατοίκων στην  σύνταξης του Χωροταξικοί της Πόλης (ΓΠΣ).
Για μία τόσο σοβαρή υπόθεση δε, το Τοπικό Συμβούλιο έγινε καθημερινή εργάσιμη ώρα και το ξανάβαλαν καθημερινή εργάσιμη ώρα με μόνο σίγουρο αποτέλεσμα την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων της Ιτέας. Σε συνέχεια  με όλες τις πρόσφατες περιπτώσεις που έχουν βάλει το τοπικό Συμβούλιο εργάσιμη ώρα εργάσιμη μέρα είναι σαφές ότι δεν θέλουν να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται στην πλάτη του.  Στο προαναφερόμενο Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία  , ήταν ξεκάθαρη η απαξίωση του Δημάρχου και της ομάδας του στον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Σύλλογοι των κατοίκων μιας περιοχής οπότε μπορούμε να πούμε ότι ίδια είναι η αντίληψη και για τους μεμονωμένους πολίτες.
Το αποκορύφωμα της διαδικασίας της Πέμπτης ήταν ότι αφού ακυρώσανε την συνάντηση αυτή ως Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας,  οι πολίτες που είχαν προσέλθει δεν έφευγαν (όπως θα βόλευε) και παρέμεναν στο χώρο  κάνοντας ερωτήσεις (ενοχλούσαν οι αυθάδεις) σχετικά με τα μυστήρια της υπόθεσης. Έτσι η Κα Λαίνη μετονόμασε με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων της συμπολίτευσης την διαδικασία «σύσκεψη» στην οποία θα παρέμενε η Προισταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών Κα Μιχαλοπούλου να ενημερώσει τους παρόντες Τοπικούς Συμβούλους (μιας και είχε προσέλθει απ’ αρχής για αυτό το λόγο). Και το ποιο εκπληκτικό απ’ όλα, ζήτησε (-αν) από τους πολίτες της Ιτέας που είχαν προσέλθει να ενημερωθούν και αυτοί και να συμμετέχουν στην διαδικασία να φύγουν !!!!!!!!. Επειδή δεν προβλέπεται λέει να συμμετέχουν σε «συσκέψεις». 
Mια εσκεμμένη στρέβλωση της πραγματικότητας και μία στάση τόσο προσβλητική και τόσο προκλητική που έσπρωξε τους πολίτες στα όρια των ανοχών τους αναγκάζοντάς τους τελικά να αποχωρήσουν μιας και τους κατέστησαν σαφές ότι όσο και να κάθονταν   αυτοί δεν θα συνέχιζαν. Το αν αυτό δίνει δικαίωμα να σκεφτεί κάποιος ότι κάτι έχουν να κρύψουν, το καταλαβαίνει καθένας μόνος του.
Αυτό που έγινε την Πέμπτη ήταν η μετάβαση στο επόμενο επίπεδο. Αυτοί και όποιοι άλλοι μεθοδεύουν παρασκηνιακά  ότι μεθοδεύουν πέρασαν τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας σε όλα τα επίπεδα. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι στις «συσκέψεις» απαγορεύεται η συμμετοχή των πολιτών και είναι αδιανόητο και μόνο να το σκεφτεί κάποιος, πόσο μάλλον να το επιβάλει δια του εκβιαστικού στύλ «κάτσε όσο θές και όταν θα αναγκαστείς λόγω των δουλειών σου να φύγεις εμείς θα κάνουμε ότι θέλουμε να κάνουμε».
 Αυτοί υπάρχουν για να εκπροσωπούν εμάς. Για να εκφράζουν οργανωμένα αυτό που θέλουμε εμείς. Και το συγκεκριμένο θέμα που κουβεντιάζουν, είναι επικίνδυνα σοβαρό για το αν αύριο θα μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας ή αν θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε για να επιβιώσουμε. Αυτό που μπορεί ο καθένας να καταλάβει είναι ότι κάτι βρωμάει. Αυτό που λένε οι «κακιές» γλώσσες ότι ακολούθησε μετά την αποχώρηση των πολιτών, είναι ότι επιχειρήθηκε εξαπάτηση των Τοπικών Συμβούλων της Ιτέας με τον ισχυρισμό πως το σε ποιες περιοχές εκτός της πόλης θα αναπτυχθεί ποια δραστηριότητα είναι αποφασισμένο   και οι ίδιοι έχουν να αποφασίσουν για το ποιο σενάριο ανάπτυξης θέλουν, με υπόδειξη ότι θα αποφασίσουν το μεσαίο σενάριο, χωρίς καν να το έχουν γραμμένο σε χαρτί μια μέρα πρίν για να το διαβάσουν. Ψέμα στο ψέμα δηλαδή και Τοπικοί Σύμβουλοι «τυφλοί» να αποφασίσουν για το μέλλον μας. Αυτά όμως τα λένε οι «κακιές γλώσσες» και αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας θρασύτατης άσκησης πολιτικής, μιας και διανύουμε μια εποχή φτώχειας και πείνας με ακόμα χειρότερες μέρες να έρχονται, και όλα αυτά επειδή για πολλά χρόνια, τοπικοί και κεντρικοί διεφθαρμένοι πολιτικοί, ξεπούλαγαν το μέλλον του κάθε τόπου και της Ελλάδας συνολικά σε διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Όπως και να έχει, το σήριαλ έχει συνέχεια πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα. Αύριο Τρίτη στις 11:30 το Πρωί στο Κυριακοπούλειο  θα επιχειρηθεί η επανάληψη του μυστηριώδους Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας  με ενημέρωση των υπολοίπων δύο Τοπικών Συμβούλων (οπότε πιθανόν  θα ενημερωθούν και θα λύσουν και τις απορίες τους οι πολίτες)  και πιθανόν θα προχωρήσουν και σε λήψη απόφασης. Τι απόφασης και για ποιο λόγο εσπευσμένα εκτός διαδικασίας και για ποια χρήση, άγνωστο μέχρι σήμερα;;;;  Την Τρίτη η συνέχεια !. 

4 σχόλια:

Ο.Κ. είπε...

" είναι επικίνδυνα σοβαρό για το αν αύριο θα μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας ή αν θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε για να επιβιώσουμε. "

Μου θυμίζετε ένα μεθυσμένο θείο μου που έλεγε "Ξέρεις τι μπορώ να φτιάξω στο οικόπεδο; Ζώα, αμπέλια, δέντρα, καλλιέργειες να γίνει παράδεισος"
Όταν του λέγαμε ξεκίνα φύτεψε τα δέντρα και σιγά σιγά θα βάλεις και τα άλλα απαντούσε "Το θέμα είναι να τα βάλεις όλα μαζί να γίνει ναούμε δουλειά, δεν με καταλαβαίνετε".

Και συνέχισε να πίνει τα τσιπουράκια του και να κατεβάζει ιδέες μέχρι που μας άφησε χρόνους.
Θεός συγχωρέσ'τον.
Πάντως είχε τις καλύτερες ιδέες αυτό να λέγεται.

Ανώνυμος είπε...

Που αλλού γίνονται τοπικά συμβούλια 11.30 το πρωί ας με ενημερώσει κάποιος. Μα είμαστε σοβαροί τα θέματα δεν αφορούν τους δημότες της Ιτέας η δεν έχουν τις γνώσεις και τα κότσια να αντιμετωπίσουν τους πολίτες?

Ανώνυμος είπε...

τι επαθες ΟΚ; εσύ δηλαδή τι άποψη έχεις για όλα τα άλλα εκτός απο τα σχόλιά σου για αυτή τη φράση; τα βρίσκεις όλα ΟΚ; σε σχέση με την ουσία έχει κάτι να πείς ή έχεις χάσει επεισόδια; το είπαμε εδώ και καιρό. το στυλάκι του σκατορουφιάνου που προσπαθεί να αλλάξει θέμα και να αποπροσανατολίσει την συζήτηση το απομυθοποιήσαμε προ πολλού. πες κατι νέο, πες μας γιατι αυτοί λενε μπαρούφες και εσυ εχεις δικιο να ενοχλείσαι; αλλιώς αντε και .............. γιατι αν δεν το κάνεις μόνος σου να ξελαμπικάρεις και να το παρεις απόφαση ότι περασε η εποχη σου σκατορουφιάνε, καποιος θα σε ......... στο τέλος θες δε θες και τοτε θα ηρεμήσεις σιγουρα. εχεις κανει με τους ομοιους σου τεραστιο κακο σε ολη την κοινωνία και από μεγαλοψυχία σου την χαρίζουν ακόμα. μην παιζεις με την τυχη σου.

Ο.Κ. είπε...

12:31 ηρέμησε και μη με απειλείς ότι θα με συνουσιάσεις κτλ. Από την ανωνυμία του ίντερνετ λέγονται εύκολα μεγάλα λόγια που στην πραγματικότητα δεν θα μου τα έλεγες.

Το ότι δεν σχολίασα όλα τα υπόλοιπα που γράφτηκαν μπορείς να σκεφτείς ότι τα βρίσκω σωστά και δεν επιδέχονται σχολιασμό;
Αυτό δεν σου πέρασε από το μυαλό έτσι; Κόλλησες ότι θέλω να αλλάξω τη συζήτηση. Καταρχήν δεν υπήρχε συζήτηση ήμουν ο πρώτος που σχολίασε.

Αλλά η συγκεκριμένη φράση για μένα ήταν λίγο πολύ μελοδραματική και μου θύμησε τον φανφαρόνο θείο μου.
Για μένα η συγκεκριμένη φράση δείχνει και μια ματιά αντιμετώπισης του θέματος και αναγωγής του σε κοσμοιστορικό και δεν ξέρω τι άλλο γεγονός. Παραμένει σημαντικότατο και σοβαρότατο το Χωροταξικό αλλά όχι και έτσι. Συγγνώμη που δεν φόρεσα την εξάρτηση μου και να πάρω και το G3 μου και να έρθω να φυλάξουμε Θερμοπύλες.