Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

H ανώνυμη καταγγελία στη Τρόικα και το ντου στις κατασκευαστικές


Ονόματα διευθύνσεις και πολύ καυτό υλικό για το κόλπο με το οποίο οι μεγαλοεργολάβοι χειραγωγούν τους διαγωνισμούς εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος των έργων περιλαμβάνει ο ανώνυμος φάκελος που έφτασε στην Τρόικα.

Βεβαίως ο Lykavitos.gr γνωρίζει πολύ καλά ότι το υλικό επεξεργάστηκε επώνυμος κατασκευαστής ο οποίος ισχυρίζεται ότι έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας του καρτέλ που είχαν συγκροτήσει μια σειρά μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι είχαν αναπτύξει στο έπακρο το σύστημα της διαπλοκής με τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα και είχαν παράλληλα ισχυρή δύναμη κρούσης στα μέσα ενημέρωσης.

Η Τρόικα εκτίμησε τα στοιχεία του φακέλου ως ιδιαίτερα σοβαρά και προειδοποίησε την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι ενδεχόμενη συγκάλυψη του σκανδάλου δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.
Γι αυτό ο κ. Κυρατσάκης αναγκάστηκε να κάνει έφοδο σε τρεις μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει για χρόνια μια ιδιότυπη ασυλία απ’ το πολιτικό σύστημα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Άλλωστε οι αρμόδιοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού την ώρα που τα καρτέλ αλωνίζουν στα δημόσια έργα στο γάλα στα τρόφιμα και στα τσιμέντα είχε άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθεί: Όπως για παράδειγμα η ανεύρεση γραφείων πολυτελείας.

Πάντως η διατεταγμένη απ’ την τρόικα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρίες μεγαθήρια έχει προκαλέσει τρόμο στο σύστημα της διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: