Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ.(ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ) ΣΤΟ CAFÉ ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΤΙΣ 18:00


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 25 Ιανουαρίου 2013

 Μετά την συγκέντρωση-συζήτηση σχετικά με την κατάσταση της δημόσιας  υγείας στην περιοχή μας, την Παρασκευή 25-1-2013 από την Πρωτοβουλία  Πολιτών «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»  καταλήξαμε  στα παρακάτω.

 Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  του νέου οργανογράμματος του Νοσοκομείου  & την αναβάθμιση του καθώς και των Κ. Υγείας του Νομού μας:

  1.  Το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Άμφισσας καταργεί κλίνες και  εφημερίες και δεν ανταποκρίνεται  στις ανάγκες περίθαλψης  του  πληθυσμού της περιοχής.  Σηματοδοτεί  δε και τυπικά την έναρξη της  διαδικασίας ΒΑΘΕΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ  σα μονάδα δευτεροβάθμιας  περίθαλψης.
 Στην ίδια κατεύθυνση  και παρά τις συνεχείς προσπάθειες,  κινητοποιήσεις και παραστάσεις για την καλλίτερη λειτουργία και  αναβάθμιση των κέντρων υγείας της περιοχής ουδέν συνέβη... Ακόμη και το  αίτημα σχετικά με περιοδική -έστω- αιμοληψία και ακτινοδιάγνωση στα
 Κέντρα Υγείας ΙΤΕΑΣ και ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ, έπεσε στο κενό... Είναι ακατανόητη η  συμπεριφορά και η άρνηση έστω ενημέρωσης από τους αρμόδιους του  νοσοκομείου. Είναι βέβαια κατανοητή η προσπάθεια της κ. Προέδρου του  νοσοκομείου να καλύψει αυτούς οι οποίοι την τοποθέτησαν στην θέση που  κατέχει. Η στάση της διοίκησης είναι προκλητική στην περίπτωση της  μετακίνησης γιατρού από το Κέντρο Υγείας Ιτέας στο Λιδορίκι και από  αυτό στην Άμφισσα. Αν και δεσμεύτηκε για σύντομη επαναφορά απλά προσπάθησε να κερδίσει χρόνο <<ξεγελώντας>> τους πολίτες. Με την ίδια  αξιοπιστία και η πολιτική και αυτοδιοικητική εξουσία της περιοχής,  αρκείται σε λόγια και αυτά μισά.

 2. Τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων καταγράφουν και επίσημα την  πολιτική της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, των κλινικών του, των δομών του,  καθώς και της υποστελέχωσής του. Αποτελούν υλοποίηση μνημονιακών  επιταγών με στόχο την πλήρη συρρίκνωση των  υπηρεσιών του δημόσιου  τομέα και την δημιουργία συνθηκών ώστε να αναπτυχθούν οι  δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αντί να λαμβάνουν υπόψη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες περίθαλψης σε κάθε  περιοχή   και την εύκολη και  ισότιμη πρόσβαση  όλων των πολιτών σε δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας,  Τριτοβάθμιας και Εξειδικευμένης περίθαλψης καθώς και αποκατάστασης  υγείας, μετακυλύουν συνεχώς το κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων μέσω και των ποικίλων χαρατσιών και συμμετοχών αλλά  και της χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ στις τσέπες μας, την ώρα που έχουμε πληρώσει  ακριβά  τις υπηρεσίες υγείας μέσω της φορολογίας  και των ασφαλιστικών εισφορών .

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ.

Γι αυτό Καλούμε σήμερα Τετάρτη 6-2-2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στο café ΠΗΓΑΣΟΣ στην παραλία Ιτέας, σε μια πρώτη σύσκεψη τα σωματεία και  συλλόγους της περιοχής  με στόχο:

  Α. Τη συνδιαμόρφωση κειμένου που θα αναφέρεται στο πρόβλημα και θα απαιτεί τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους, την αναβάθμιση του  νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νομού και  τη συλλογή υπογραφών  κάτω από αυτό. Το κείμενο με τις υπογραφές θα παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία και σε όλους τους εμπλεκόμενους.

 Β. Το προγραμματισμό άμεσων δράσεων για την υγεία και περίθαλψη  σε συντονισμό  με  σωματεία στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής  μας.  Αυτονόητο πως το σωματείο των εργαζομένων στην υγεία πρέπει και μπορεί να παίξει ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κατεύθυνση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

     Ισότιμη πρόσβαση  όλων των πολιτών σε δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.  Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού τώρα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς χαράτσια και επιβαρύνσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια: