Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ (ΜΗ) ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!


H  είδηση ότι δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο δύο αποκρατικοποιήσεις της πλάκας μέσα στο 2012 που βγήκε από την συνάντηση Στουρνάρα-Μητρόπουλου ακούγεται σαν εφιάλτης.

Η πολλά υποσχόμενη συγκυβέρνηση επιστρέφει στη γνωστή συνταγή, την αφαίμαξη των καταραμένων. Αίφνης  ΟΣΕ, ΔΕΗ,  λιμάνια, Ελληνικό και άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια παραμένουν όνειρα θερινής νυκτός.

Ο εφιάλτης των χαρατσιών και η εξαθλίωση των πολιτών επιστρέφει πιο σαρκοβόρα από ποτέ. Όπως έχουμε ξαναγράψει οι συστημικοί πολιτικοί που μας κυβερνούν δεν πρόκειται να γίνουν πατροκτόνοι σκοτώνοντας το διεφθαρμένο κράτος του οποίου είναι παιδιά. Επέλεξαν για μια ακόμη φορά να φάνε τις σάρκες των εργαζομένων της ελεύθερης αγοράς. Αυτό  ήταν...

To ρεπορτάζ από το Capital.gr
Της Δήμητρας Καδδά

Σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα είχε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου κ. Κ. Μητρόπουλος. Στη σύσκεψη παρίστατο και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος, έγινε κατανοητό ότι είναι πλέον ανέφικτο να ικανοποιηθεί ο στόχος μείωσης του χρέους 3,2 δισ. ευρώ μέσα στο 2012 μέσω αποκρατικοποιήσεων, καθώς ελάχιστες κινήσεις πλέον μπορούν να γίνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ είχε λάβει προεκλογικά απόφαση να παγώσουν οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων. Εκτιμάται ότι στα κρατικά ταμεία υπάρχει περιθώριο να φτάσουν εντός του έτους μόνο τα έσοδα από την πώληση των λαχείων και του Κέντρου Ξένου Τύπου (IBC). Αποφασίστηκε ωστόσο να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ώστε να προκηρυχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι διαγωνισμοί με αισιόδοξο στόχο την ολοκλήρωση των 23 αποκρατικοποιήσεων που εκκρεμούν εντός του 2013.

Η νομική προεργασία που πρέπει να γίνει είναι μεγάλη, αναφέρει το ίδιο στέλεχος, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ήδη εκκρεμούν 17 σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι υπάρχει δυστοκία στο επενδυτικός κλίμα, με τους ενδιαφερόμενους για συγκεκριμένα έργα να εκφράζουν δυσφορία για την καθυστέρηση που παρατηρείται.

Στο θέμα της πρότασης του υπουργού Οικονομικών περί πληρωμής των αποκρατικοποίησεων με ομόλογα, το ζήτημα παραμένει στο τραπέζι, παρά τις επιφυλάξεις της τρόικας. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, είναι βασική προϋπόθεση να αποφασίσει η κυβέρνηση την αξία των ομολόγων με νομοθετική ρύθμιση, αξία η οποία δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ακριβή, ούτε πολύ φτηνή.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ Σ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ! ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΑ {βλεπε ΣΥΡΙΖΑ} ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠ ΕΞΩ ΚΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ !

Ανώνυμος είπε...

βλεπω ησαστε και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ.
οταν μιλανε για αποκρατικοποιησεις,φωναζετε για ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας για ενα κομματι ψωμι..
οταν δεν γινονται αποκρατικοποιησεις, φωναζετε οτι παλι απο μας θα τα παρουν τα χαρατσια..
τι απο τα δυο θελετε, πεστε μας να ξερουμε και αφηστε τον λαϊκισμο και την σπεκουλα.
αυτα μας φαγανε τοσα χρονια.