Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΖΟΥΝ!




- Αστυνομικοί απέκλεισαν έναν ολόκληρο όροφο στο υπουργείο και ελέγχουν φακέλους
- Οι συλληφθέντες είχαν ξηλωθεί από την υπηρεσία αλλά συνέχιζαν τους εκβιασμούς
- Είχαν ήδη αποσπάσει από τον επιχειρηματία 50 με 60.000€!
- Συγχαρητήρια από την Άννα Διαμαντοπούλου για την επιτυχημένη "Επιχείρηση Φως"
- Το ποσό που ήταν να αποδεσμεύσουν ήταν σχεδόν 3 εκατ. ευρώ - Είχε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη

'Αλλος ένας επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, από τις 15.30 αστυνομικοί απόκλεισαν τον δεύτερο όροφο των γραφείων του υπουργείου Ανάπτυξης, ερευνώντας εξονυχιστικά φακέλους που αφορούν την υπόθεση.

Ήδη υπάρχουν 2 συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, οι υπάλληλοι είχαν ζητήσει αρχικά ποσό 300.000 ευρώ, δηλαδή, το 10% της επιχορήγησης.  Στην συνέχεια έπεσαν στις 120.000 ευρώ και τμηματικά του είχαν αποσπάσει 50 με 60 χιλιάδες ευρώ. Ο φάκελος είχε κατατεθεί από το 2009! Δηλαδή είχε ωριμάσει προ πολλού το αίτημά του για να πάρει επιχορήγηση σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ! Η υπόθεση, αφορά πρόγραμμα ανάπτυξης για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη.

Όμως, μετά και τις προηγούμενες αποκαλύψεις ο επιχειρηματίας εμπιστεύθηκε ως φαίνεται το σύστημα και έκανε την καταγγελία. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι συγκεκριμένοι 2 υπαλληλοι είχαν ξηλωθεί πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, αφού είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλευρίζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες! Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης αποκλειστικά από το NewsIt, η κα Διαμαντοπούλου προχώρησε σε σκληρή δήλωση, λέγοντας πως "ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα".


Σημειώνει επίσης πως οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση.  Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, το σώμα που έχει δημιουργηθεί για να εντοπίζονται υποθέσεις διαφθοράς φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεφταν θύματα εκείνων που τους εκβίαζαν συστηματικά. Τονίζεται επίσης, ότι καμία από τις υποθέσεις που μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί δεν έχει θαφτεί στο συρτάρι κάποιου γραφείου...

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: