Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ




Αγαπητοί φίλοι,


Σε συνέχεια του άκρως επαινετικού και βιωματικού σημειώματος σας που αφορά τη διημερίδα του Δήμου Δελφών με αφορμή την ημέρα των μουσείων, και επιφυλασσόμενη να γράψω ένα απαντητικό κείμενο στην πρόταση του καθηγητή κου Π. Θέμελη σχετικά με την ανάθεση της δ/νσης των αρχαιολογικών Μουσείων σε σύγχρονους μάνατζερ και όχι όπως γινόταν έως σήμερα σε αρχαιολόγους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, πρόταση η οποία μάλιστα είχε την αμέριστη αποδοχή  ορισμένων  παρευρισκομένων, μπαίνω στον πειρασμό να αναδημοσιεύσω το σχόλιο του  συναδέλφου Κώστα Πασχαλίδη σχετικά με τη σημερινή αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του δ/ντου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κου Νίκου Καλτσά, που δημοσιεύτηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με τη σημείωση ότι ο Νίκος Καλτσάς δεν σπούδασε ποτέ managment αλλά δαπάνησε όλη την ευδόκιμη υπηρεσιακή του διαδρομή  μαχόμενος μέρα -νύκτα για την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων. Γράφει λοιπόν ο Κώστας: "Οι εργαζόμενοι και οι φίλοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αποχαιρετήσαμε σήμερα τον σπουδαίο διευθυντή μας, που βγήκε σε σύνταξη μετά από 35 χρόνια επιστημονικής και διοικητικής υπηρεσίας. Τον άνθρωπο που διηύθηνε την επανάκθεση των 9.000 τ.μ., (τη μεγαλύτερη διαρκή έκθεση της χώρας δηλαδή) εννέα διεθνείς περιοδικές εκθέσεις, έξι τόμους ύλης του (επίσης διεθνούς) ομώνυμου επιστημονικού περιοδικού και ένα προσωπικό που το καλοκαίρι έφτανε τα 300 άτομα. Τον άνθρωπο, χάρη στις ίσες αποστάσεις του οποίου, πέτυχαν οι παλαιότεροι και μάθαμε οι νεότεροι να λειτουργούμε ως συνάδελφοι και φίλοι στα δύσκολα και στα εύκολα. Τον άνθρωπο που παρά την αμοιβαία εκτίμηση δεν μου χάρισε ποτέ ούτε τη φιλία ούτε την εύνοια, ακριβώς για να μη με χάσει από συνεργάτη. Το δρ. Νικόλαο Καλτσά.


Το Μουσείο προς το παρόν είναι ακέφαλο. Όπως και η χώρα. Και μπαίνει σε βαθιά νερά. Όπως και η χώρα. Αλλά έχει γερά θεμέλια και υποδειγματική ιστορία για να αντέξει τους κραδασμούς.

Ευχαριστούμε από καρδιάς. Εμείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι στον τοίχο του σκοπευτηρίου και του φέησμπουκ"

Με πραγματική εκτίμηση
Αθανασία Ψάλτη
Προϊσταμένη της Ι' Εφορείας Προϊστορικών κ' Κλασικών Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγος


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΥΑΛΟ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΔΗΔΕΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ.ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ,ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΑ ΡΕΤΕΡΕ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Ψάλτη. Είναι λάθος το να χρησιμοποιείς την επίσημη αλληλογραφία της Υπηρεσίας σου, για να απευθυνθείς σε ένα Blog κάνωντας χρήση α' Ενικού προσώπου, δίκην διαγγέλματος. Αλλαζονία. Είναι δεύτερο λάθος να ζητάς την δημοσιοποίηση των απόψεών σου απο ένα μέσο επικοινωνίας το οποίο αγνόησες, στέλνωντας δελτία τύπου αλλού (για την δική σου ημερίδα) και όχι στην Καρτερία. Αμετροέπεια. Και είναι τρίτο λάθος, να επικαλείσαι επιμνημόσυνη δέηση υπαλλήλου προς αποχωρούντα υπάλληλο σαν επιχείρημα σε μιά υποβόσκουσα αντιπαλότητα μεταξύ εσού και του κου Θέμελη. Μικρόνοια. Τέλος είναι λάθος της Καρτερίας που σου έδωσε το βήμα για να δηλώσεις ''παρούσα'' έστω και φθειρόμενη. Φαίνεται οτι τα παιδιά εκεί έχουν περί πολλού την αίσθηση της ευπρεπούς ελευθεροκοινωνίας, ανεξαρτήτως εάν ο προσφεύγων σε αυτούς, δεν απολαμβάνει και της εκτίμησής τους.Μεγαλοψυχία;...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η κυρία είναι φθειρόμενη από τα κέντρα εξουσίας που ανέμεναν πουλώντας ψυχία πολιτισμού να βγάζουν το δεύτερο ή τρίτο μισθουλάκο τους. Λέω εγώ ,διότι τουλάχιστον αυτή έχει κάνει και κάποια πράγματα για το νομό μας, όταν εσείς κυνηγούσατε ψηφουλάκια...Καραγιοζ Μπερντέ!