Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΦΩΤΟ (ΑΠΟ ΙΤΕΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ «ΔΟΛΙΧΟ ΑΓΩΝΑ» 2012. ΔΕΛΦΟΙ-ΟΛΥΜΠΙΑ.


     Δείτε φωτογραφίες από τον «Δόλιχο Αγώνα 2012» που ξεκίνησε στις 4 Μαΐου από τους Δελφούς και τερμάτισε στις 6 Μαΐου στην Ολυμπία.

Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή της Ιτέας, μας τις έστειλε ο συμπατριώτης μας κος Πάνος Καλαφάτης και τον ευχαριστούμε.













--------------------------------------------------- 
Τι είναι ο «Δόλιχος Αγώνας»


Ο αγώνας δρόμου "ΔΟΛΙΧΟΣ" είναι ένας ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2011 από μία ομάδα αποτελούμενη από Έλληνες δρομείς υπεραποστάσεων και παράγοντες με μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση αγώνων τέτοιας μορφής.


Ο νέος αγώνας οριοθετήθηκε μεταξύ των δύο λαμπρότερων μνημείων του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, των Δελφών και της Ολυμπίας, για να αποτελέσουν τα καίρια σημεία της εκκίνησης και του τερματισμού του αντίστοιχα.


«Δόλιχος» είναι η ονομασία που δόθηκε στο νέο αγώνα και ανήκει σ’ έναν αγώνα δρόμου (4.700μ) της αρχαιότητας που προστέθηκε στην 15η Ολυμπιάδα περίπου το 720 π.Χ. για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα ήδη γνωστά αγωνίσματα δρόμου.

Επιπρόσθετα, το νέο αυτό αθλητικό γεγονός δίνει το πλεονέκτημα της αλλαγής στον δρομέα που αναζητά καινούργια τερραίν και μονοπάτια, καινούργιες προκλήσεις και κίνητρα, καινούργιους τόπους και πολιτισμικές γνωριμίες και συνοπτικά την καινούργια συγκίνηση που του προσφέρουν όλα αυτά τα βιώματα.


Ο αγώνας έχει μήκος 255 χιλ με διάρκεια 43 ώρες. Η διαδρομή περιλαμβάνει 60% δασικούς δρόμους και ομαλούς χωματόδρομους και 40% ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν την κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μέσω την γέφυρας Ρίου-Αντίρριου. Οι ορεινοί δρόμοι φθάνουν σε ύψος έως 1100 μέτρα με συνολική θετική υψομετρική 3843 μέτρα και αρνητική 4018 μέτρα.

Δείτε μερικές Φωτογραφίες από την 1η Στάση Ανεφοδιασμού στην Ιτέα Θέση Πηγάδα:


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: