Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ


Θέμα : Έγκριση ή μή της Μ.Π.Ε. της Εταιρείας  S&B  για την ανανέωση της αδείας των εγκαταστάσεων στην Ιτέα.

ΦΟΥΣΕΚΗΣ :     - (για την Στρόμη)
                              Καταθέτουμε προσφυγή  σαν Δήμος, κατά  της Κ.Υ,Α. που
                              δίνει την άδεια για γεωτρήσεις στην  ΕΛ.ΜΙΝ. Υπάρχει ‘κόκκινη’
                              γραμμή εδώ! (σημείωση: μηδενική τουριστική  υποδομή και ελάχιστη
                              επισκεψημότητα στη περιοχή)

-          (για την χαράδρα Ρεκά)
 Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε
                               μεταλλευτική δραστηριότητα στην χαράδρα Ρεκά. (σημείωση :
                              η  επισκεψημότητα της χαράδρας  ανέρχεται σε 200-300 ορειβάτες
                               ετησίως, χωρίς ίχνος τουριστικών υποδομών και προβολής)

                               - (για την Ιτέα)... (είναι καταγεγραμμένο σε video)
                                Η περιοχή εκεί, είναι  προσδιορισμένη απο την φύση της για
                               μεταλλευτική  δραστηριότητα!!...  Και πρέπει να παραμείνει!!..
                                (σημείωση : 10.000 κάτοικοι,  6 Ξενοδοχεία, πλήθος τουριστικών  
                                Υποδομών,  χαρακτηρισμένη τουριστική πύλη εισόδου στην χώρα,
                                μεγάλο  Λιμάνι και μαρίνα, το επίνειο των Δελφών με πάνω απο 100
                                ελλιμενισμούς κρουαζιερόπλοιων το πρώτο 8μηνο του 2011,
                                κυριολεκτικά η βιτρίνα ολόκληρου του Νομού Φωκίδας)

  Κατά την ταπεινή μας άποψη, μόνον το υπέρτατο Όν, ο Δημιουργός του σύμπαντος θα μπορούσε και μπορεί να καθορίσει την φύση, τον προορισμό και την τύχη μιάς  γεωγραφικής περιοχής. Προφανώς, κάποιος διαφωνεί με αυτήν την θέση, ή τουλάχιστον θεωρεί ότι έχει την δύναμη να εξαιρέσει την Ιτέα απο αυτήν την παγκόσμια, κατά την γνώμη μας, σταθερά.  Να θυμίσουμε εδώ οτι κάτι παρεμφερές υποστήριζαν και επέβαλλαν οι Κοτζαμπάσηδες, μέχρι που ξημέρωσε η 25η Μαρτίου 1821.
Δοξάστε τον!...

(ενημερωτικά και μόνον πληροφορούμε, οτι έγινε ψηφοφορία, όχι για την Μ.Π.Ε. όπως είχε ζητηθεί απο τους κατοίκους, αλλά για τους περιβαλλοντικούς όρους που αποφάσισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Το αποτέλεσμα ήταν, 6 υπέρ και 5 κατά. Κατεψήφισε και ο κος Καραχάλιος...)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδω το λιμενικο ταμειο ψηφισε υπερ και εβαλε τον ορο οτι αν....χαρακτηριστει η περιοχη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ....προσεξτε...ΑΝ...τοτε θα αλλαξουν οι οροι....Ντρεπομαι για την καταντια μας οι δελφοι,η ιτεα ΔΕΝ ειναι τουριστικες περιοχες!!!!!!!ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ...ΤΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ??????ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ........

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΣΕΚΗ,ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ......ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.........

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση μονο
η κυρια Λαινη ηταν μπροστα οταν τα ελεγε αυτα??????

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 10.000 ΑΤΟΜΑ?

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ.. «ΜΕΓΑ. .. ΑΡΧΟΝΤΑ») ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΙ «ΗΛΙΘΙΟΥΣ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ «ΨΩΝΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ… ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ, «ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ», «NATURA», «SPA (Special Protection Areas)». ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΩΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ …….. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ … Α!!!, ΝΑΙ,… ΟΗΕ… ΜΕ ΜΙΑ ΧΑΖΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ, … ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ…. Α !!!, ΝΑΙ … UNESCO … ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ «ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»,… ΝΑΙ,…. ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ..........


ΡΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ, ΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ;
ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ «ΑΡΧΟΝΤΑ».

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ : ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ, ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΝΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ : Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΡΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Ή ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΑ.

ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος για οποιοδήποτε λόγο έτσι θέλει να τα βλέπει. Αυτοί οι πατριδοκάπηλοι Ιτιώτες που τους ψηφίσαμε και τους στείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο... τι κάνουν ρε γαμώτο!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μα είμασατε τοσο ΜΑΛΑΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιοι είμαστε τέτοια μας κάνουνε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΦΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. ΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΤΑ 650 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ S&B ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ Π.Χ. 300.000€. ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ KAI NA TA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ) ΤΟΤΕ Η S&B ΘΑ ΤΣΕΠΩΣΕΙ Π.Χ 15.000.000€. – 300.000€ = 14.700.000 .
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ;;; ΠΩ ΠΩ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ 10% ΜΟΝΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. ΟΙ ΔΕΛΦΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΑΞΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Οχι ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη Λήμνο. Μην καταστρέφεις τη Δεσφίνα Παπαδήμο! Η οργάνωση βάσης τού κόμματός μας στή Δεσφίνα θα αντισταθεί με όλα τα μέσα στα σχέδιά σου. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Συγκέντρωση αύριο έξω από το σπίτι τού αντιδημάρχου. Αν τόσο πολύ επιθυμεί ο Δήμαρχος να εκβιομηχανοποιήσει τή Φωκίδα, να πάει τα ναυπηγεία στη Σιγδίτσα. Επειδή όμως τα λέμε όλα,αιτήσεις γιά προσλήψεις στον Πήτ και στο Νεκτάδιο.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όσο περισσότερο συζητιέται το θέμα, τόσο περισσότερο φαίνεται η ξετσιπωσιά τους. Μήπως γιατί είναι πολύ σίγουροι; Κακός σύμβουλος η σιγουριά Νικολάκη...Δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει.