Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΜΙΛΗΣΕ Η… ΜΑΜΑ! Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ


Toν πρωθυπουργό και αδελφό τους Γιώργο Παπανδρέου επισκέφθηκαν τα αδέλφια του Νίκος και Αντρίκος και είχαν σύσκεψη μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία με αντάλλαγμα να παραμείνει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, και πάνω απ' όλα να αποσπάσει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν υπάρξει βεβαιότητα για το ενδεχόμενο να αποσπάσει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης του εισηγήθηκαν να ... παραιτηθεί της ψήφους και να πάει σε ... εκλογές άμεσα.

Φαίνεται ότι πλέον δεν έχει περιθώρια να παραμείνει πρωθυπουργός και απλά θέλει να ελέγξει τις εξελίξεις την επόμενη ημέρα. Δεν θέλει να παραδώσει το κόμμα στην Ε. Βενιζέλο.

Θα επιχειρήσει να βάλει και τη Ν.Δ. στη γωνία ζητώντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας (κάτι που η Ν.Δ. δεν δέχεται), με ορίζοντα ζωής μέχρι τον Μάρτιο.

Πάντως διαρρέετα από τη Ν.Δ. ότι πλέον ο Α. Σαμαράς δέχεται να πάει σε εκλογές τον Μάρτιο και να στηρίξει μία κυβέρνηση που δεν θα είναι πρωθυπουργός στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή απορρίπτουν τον Ε .Βενιζέλο.

Κανένα στέλεχος της Ν.Δ. δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση αυτή που θέλουν να είναι κυβέρνηση μη πολιτικών προσώπων.

Ναι, αλλά μετά τι θα γίνει αν η Ν.Δ. δεν συμφωνήσει; Θα προσπαθήσουν με τα "υπόλοιπα" (ΛΑΟΣ κλπ). Και πόσο θα ζήσει μια τέτοια κυβέρνηση, από την οργή των πολιτών; Μια οργή που τα κόμματα δείχνουν να έχουν ξεχάσει.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση με τον όρο να ... παραιτηθεί, κάτι που είναι παρανοϊκό και πολύ κατώτερο της δραματικής ανάγκης που έχει η χώρα...

Πάντως όλοι οι σχεδόν όλοι οι "διαφωνούντες" δηλώνουν ότι θα τον στηρίξουν, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα παραιτηθεί αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα!

Αλλά βέβαια σε λίγα λεπτά θα ανοίξει τα χαρτιά του στην ομιλία του στην Βουλή (είχε πει ότι θα μιλήσει στις 20.00) και θα ξέρουμε μετά βεβαιότητας.

Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά είναι βυζαντινισμοί. Δεν υπάρχει καμία ουσία ως προς το πως θε ξεφύγουμε από την κρίση και θα αποφευχθεί η εξαθλίωση των πολιτών και η εθνική ταπείνωση...

ΠΗΓΗ: http://diolkos.blogspot.com/2011/11/o.html












Δεν υπάρχουν σχόλια: