Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

AYΡΙΟ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ

Mέσα στις δύσκολες στιγμές και μέρες που περνά ο Ελληνικός Λαός ,μια νότα αισιοδοξίας στο πολιτιστικό κίνημα έρχεται να δώσει η ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρουμελιώτικων Σωματείων .Το ιδρυτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 10:00,στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών που βρίσκεται στην οδό Σίνα και Δαφνομήλη στο κέντρο της Αθήνας. Σκοπός της ομοσπονδίας είναι: α)Η διαφύλαξη της προγονικής πολιτιστικής κληρονομιάς ,των παραδόσεων του Ρουμελιώτικου λαού, καθώς και η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη διατήρηση των εθίμων και ηθών της πατρίδας μας. β)Η συστηματική μελέτη, προβολή  και παρακολούθηση των προβλημάτων της Ρούμελης και η συντονισμένη προσπάθεια για την επίλυση τους. γ) Η προαγωγή και υλοποίηση του πνεύματος με την συνεργασία και το συντονισμό της δράσης των Ρουμελιώτικων σωματείων πάνω σε γενικά , οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και πνευματικά θέματα που αφορούν τη Ρούμελη και τους Ρουμελιώτες και η ανάπτυξη της μεταξύ τους αλληλεγγύης. Η ομοσπονδία αποτελεί την ανώτατη έκφραση της ενότητας των Ρουμελιώτικων Σωματείων.
Το Ρουμελιώτικο στοιχείο στο λεκανοπέδιο ξεπερνά το 1.000.000,αλλά διστυχώς δεν υπάρχει πολιτιστικός φορέας που να μπορέσει να οργανώσει όλους Ρουμελιώτες.
Σε έρευνα που έκανε η επιτροπή πρωτοβουλίας για την καταγραφή των πολιτιστικών   
σωματείων ,διαπίστωσε ότι πολλά απο αυτά έχουν διαλυθεί, άλλα διοικούνται απο διοικήσεις- σφραγίδα, και λίγα είναι αυτά που έχουν πολιτιστικές δραστηριότητες. Στόχος για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα είναι να φέρει δίπλα της νέους ανθρώπους ,που ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο και ιδρύεται. Θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι στα πολιτιστικά ,με αγάπη και όρεξη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Παρά τις όποιες κοινωνικές δυσκολίες η ανταπόκριση των Ρουμελιώτικων συλλόγων είναι μεγάλη ,και αναμένονται να δώσουν βροντερό παρών στο ιδρυτικό συνέδριο. Δεν υπάρχουν περιθώρια  για διχόνοιες μεταξύ των συλλόγων, και δεν περισσεύει κανείς απο την όμορφη αυτή προσπάθεια.
Για το λόγο αυτό η επιτροπή πρωτοβουλίας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλα τα πολιτιστικά σωματεία της Ρούμελης (Αιτ/νίας-Βοιωτίας-Ευρυτανίας-Φθιώτιδας-Φωκίδας)όπως δώσουν το παρών τους στο ιδρυτικό συνέδριο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Ρουμελιώτικων σωματείων ,και κάνουν εγγραφή ως ιδρυτικά μέλη αυτής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: