Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Μόνο 350 ευρώ για 14 χλμ ζήτησαν δύο οδηγοί ταξί από τουρίστες και αυτοί τους κατήγγειλαν

Οι Καναδοί τουρίστες τελικά πλήρωσαν ένα υπέρογκο ποσό για την διαδρομή και οι οδηγοί τώρα αντιμετωπίζουν ποινές




Διάσημοι ακόμα και στον Καναδά έγιναν οι Έλληνες οδηγοί ταξί που προσπάθησαν να χρεώσουν Καναδούς τουρίστες 350 ευρώ για μία απόσταση 14 χιλιομέτρων καθώς η είδηση έπαιξε ακόμα και σε καναδικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκανε ο τηλεοπτικό σταθμός Alpha,οι Καναδοί τουρίστες κάλεσαν δύο Ταξί προκειμένου να μεταβούν από το λιμάνι του Πειραιά προς το Παγκράτι, όπου είχαν κλείσει σπίτι μέσω του Airbnb.

Η διαδρομή ήταν περίπου 14 km και το κόστος με βάση το ταξίμετρο δε θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 60 ευρώ. Οι οδηγοί όμως τους ζήτησαν το απίστευτο ποσό των 350 ευρώ. Οι τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας πως τα χρήματα που ζητάνε είναι υπερβολικά. Έπειτα από τις διαμαρτυρίες, τους είπαν πως πρέπει να τους δώσουν 240 ευρώ, 120 δηλαδή ευρώ για κάθε Ταξί.



Μετά την καταβολή του ποσού, οι επιβάτες ανέφεραν τους οδηγούς στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής για αισχροκέρδεια.

Ο Θοδωρής Μάζης, ταμίας του ΣΑΤΑ, δήλωσε: «Εντοπίσαμε τους οδηγούς. Έχουμε επικοινωνήσει με το Airbnb και αποστείλαμε email στον πελάτη στον Καναδά, ενημερώνοντας τον ότι, με την παρέμβαση του σωματείου, θα επιστραφούν τα χρήματά του μέσω του airbnb».

Οι οδηγοί θα λογοδοτήσουν στο πειθαρχικό συμβούλιο σου σωματίου αντιμετωπίζουν ποινές 600 ευρώ ο καθένας και αφαίρεση της ειδικής τους άδειας από ένα έως τρεις μήνες.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: