Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Ασπασία Μανδρέκα : «Αυτοί αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση»



Θλίψη και Οδύνη για τις καταστραφείσες από την μεγάλη πυρκαγιά περιουσίες. Συντριβή για τις χιλιάδες στρέμματα καμένου Ελαιώνα και Δασικών Εκτάσεων. Για την τεράστια περιβαλλοντική και πολιτιστική βλάβη. Αισθάνομαι την ειλικρινή υποχρέωση να υποκλιθώ και να ευχαριστήσω, για άλλη μία φορά, τους πυροσβέστες μας, ντόπιους και ξένους, που έδωσαν, με αυταπάρνηση, την άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Επίσης, ευχαριστίες ταιριάζουν και στους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και στους δεκάδες Συντοπίτες μας, οι οποίοι αυτοβούλως, χωρίς δεύτερη σκέψη και παρότι δεν είχαν καμμία σχετική τυπική υποχρέωση, όρμησαν με αυτοθυσία στη μάχη με τη φωτιά και συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να ανακοπεί η πορεία της σε πολύ καίρια σημεία. Οι Άνθρωποι αυτοί είναι βέβαιο ότι υποκινήθηκαν, αποκλειστικά και μόνο, από την πραγματική αγάπη τους για τον τόπο μας και από την αγάπη και την ανιδιοτελή αλληλεγγύη τους για τους συντοπίτες τους. Οι Άνθρωποι αυτοί δεν είναι κάποιοι, γενικά και αόριστα.. Είναι Άνθρωποι με ονοματεπώνυμο, τους γνωρίζουμε όλοι και έχουμε την Τιμή να ζούμε μαζί τους.
Φίλοι, Γείτονες και Συντοπίτες, Εσείς αποτελείτε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση και με μεγάλη Συγκίνηση, Σάς Ευχαριστώ!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΣΠΑΣΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Θα είχε ένα ενδιαφέρον να μας πείτε , όταν εσείς ήσασταν βολευτής , τι ακριβώς κάνατε για να διαφυλάξετε-φυλάξετε , αυτό το μνημείο.

Ανώνυμος είπε...

Αρκούν άραγε οι ευχές και τα απολύτως δικαιολογημένα συγχαρητήρια ; Κάτι δεν κάνουμε καλά στους Δελφούς , κι αυτό το κάτι πρέπει να ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ , απ’ όλους . Ακόμη και το γεγονός ότι κάηκε δυο φορές η περιοχή με σημείο έναρξης της πυρκαγιάς σχεδόν το ίδιο , σημαίνει πως η περιοχή μας είναι πολύτιμη !

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν ευχαριστεις και τους πολιτικους ενθεν και ενθεν διαχρονικα ( και τον εαυτο σου μαζι ) για τις προσπαθειες σας για την προστασια του παραδοσιακου ελαιωνα. Τι μετρα πηρατε τοσα χρονια και κυριως μετα την προηγουμενη καταστροφη για την προστασια της περιοχης.Μονο ταχαμου συντονισμους και φωτο στο fb μερικοι. Ειμαστε ολοι για κλαματα και ειστε ολοι για γελια.Μονο ταχαμου προεκλογικες ευχαριστιες και ευθυνες ή προτασεις πουθενα.Το θεατρο το εχουμε μαθει πια πως παιζετε και πως μερικες παραστασεις πανε απατες καλοκαιρινα.Μπορεις να αποδοσεις ευθυνες και σε ποιους ; τις ευχαριστιες ξερουμε ολοι ποιοι τις αξιζουν.αιδως αργειοι ¨η και αγριοι.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτεία οφείλει να καλλιεργήσει το πνεύμα του εθελοντισμού δημιουργώντας τμήματα (οι φορείς τι κάνουν γιαυτό ;) με γνώση ,οργάνωση και εξοπλισμό έτοιμα να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστροφές.Διότι η αλληλεγγύη και ο αυθορμητισμός με σαγιονάρες , χωρίς μάσκα κ.α δεν είναι δείγματα οργανωμένης πολιτείας. Ως τόσο Μπράβο σ αυτούς τους νέους. Είναι υποχρέωσή τους να συνδράμουν και να απαιτούν για καλύτερες ημέρες.Σε ότι αφορά τους πυροσβέστες και του τους αστυνομικούς είναι στα καθήκοντά τους να προσφέρουν υπηρεσίες.Καθώς και οι εντεταλμένοι πολιτικοί όφειλαν να έχουν οργανώσει την πρόληψη και την αποτελεσματικότητα. Και στην επόμενη πυρκαγιά τα ίδια θα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Μανδρέκα αυτοί αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση , εσείς και οι υπόλοιποι διαχρονικά τι αποτελείται ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Κυρία Μανδρέκα,
Το σχόλιο σας με λυπεί αφάνταστα και αποδεικνύει περίτρανα πόσο εσείς, όσο και ο Κύριος Βουλευτής της Φωκίδας , όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεστε στο « σύννεφο».
Αφήστε τις ευχαριστίες, τουλάχιστον για κάποιους που είναι η δουλειά τους γιατί αυτό το ήξεραν , ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν αυτό για το οποίο εμείς τους πληρώνουμε..
Εσείς τι κάνατε τόσα χρόνια? Έχετε έναν θησαυρό που ονομάζεται ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, και? Τον παραδίδεται αμαχητί στις φλόγες για να επακολουθήσουν τα φωτοβολταικα και οι ανεμογεννήτριες και μην βιάζεστε να με κρίνετε και να με τοποθετήσετε στην αντιπολίτευση γιατί δεν είμαι ούτε εκεί…. Βλέπω, πονάω κα θρηνώ για την ανικανότητα σας , εάν όμως εσείς , σαν «σύγχρονο μυαλό» και πιθανή ίσως υποψήφια βουλευτής θέλετε να κάνετε την διαφορά… μαζεύεστε τους όλους σε ένα δωμάτιο, και μην βγείτε από εκεί εάν δεν παραδώσετε ένα σχέδιο άμεσης βιωσιμότητάς , ανάπλασης και αποζημίωσης των πληγέντων.. (βέβαια θέλετε και την Κυρία Μενδωνη) μπας κα κάπως σωθεί λίγο το τοπίο, έστω στο « και πέντε» , αλλιώς η σιωπή σας θα ήταν προτιμότερη

Ανώνυμος είπε...

Τα μνημόνια που ψηφιζατε δεν ξέρατε ότι θα ανηγαν χιλιάδες πληγές σε έναν τόπο που τα έχει όλα εκτός από πατριώτες πολιτικούς; γι αυτά που ψηφίσατε να λυπάστε γιατί αυτό τώρα είναι αποτέλεσμα του τότε

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισια στο μεγαλειο της πανω στα αποκαιδια της ψυχης μας , γιατι ο ελαιωνας ηταν η ψυχη αυτου του τοπου.Ηθελες και εσυ να δηλωσεις την υπαρξη σου την χειροτερη στιγμη με τον χειροτερο τροπο. Ευτυχως εχουμε μνημη ακομη.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΙΩΠΉ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ.- η ΑΣΠΑΣΙΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ, ΜΙΛΆΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ,ΣΙΩΠΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Η ΠΕΓΚΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑ !!! ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ..ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

σλούρπ σλούρπ