Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ισραηλινός αξιωματούχος προτείνει την αγορά ελληνικών νησιών ως «καταφύγιο» για έκτακτη ανάγκη

Πρόταση που απορρίφθηκε



Εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργού Άμυνας, Benny Gantz στο διοικητικό συμβούλιο του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου πρότεινε την αγορά μικρών ελληνικών νησιών, ώστε να χρησιμεύσουν ως ασφαλές καταφύγιο για τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.

Ο Avri Steiner, εκπρόσωπος του κεντρώου κόμματος Kahol Lavan, πρότεινε να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο για την αγορά ακατοίκητων ελληνικών νησιών ώστε να «δημιουργήσει ένα καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ως μέρος για Εβραίους πρόσφυγες σε περιόδους πολέμου», όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 2.000 νησιά, αλλά μόνο 170 από αυτά κατοικούνται, συνεχίζει. Ο Steiner, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Himnuta, η οποία ανήκει στο Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο και διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο από τον Benny Gantz, τον σημερινό Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ.

Ωστόσο η πρότασή του απορρίφθηκε αν και δέχτηκε έντονη κριτική και πολλοί από τους παριστάμενους τη θεώρησαν παράλογη.

Ο ίδιος ωστόσο, πριν την καταθέσει, είχε συναντηθεί με πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου για να συζητήσουν το σχέδιο κατ' ιδίαν, σύμφωνα με τη Haaretz.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πίστευαν ότι ο Steiner υπέβαλε την πρόταση για την περίπτωση που το Ισραήλ καταστρεφόταν ή δεχόταν επίθεση στο μέλλον.

Επιπλέον, όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση θεώρησαν ότι η πρόταση ήταν πολύ ασαφής, καθώς ο Steiner δεν διευκρίνισε ποια νησιά στην Ελλάδα θα αγοραζόταν, αν είχε κάποιο στα υπόψιν ή αν έθετε μια γενική ιδέα.

Το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο είναι μια αμφιλεγόμενη ισραηλινή οργάνωση που χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες αγοράς γης με στόχο την ενίσχυση του κράτους του Ισραήλ, συχνά σε βάρος των Παλαιστινίων.

Με πληροφορίες του Haaretz


πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον Άι-Θανάση, τον Άι-Θάναση ρε παιδιά που είναι και φτηνός και είχε τα παλιά χρόνια φιλοξενήσει πρόσφυγες πολέμου.

Μπορεί να φέρουν και το IRON DOME μαζί και να απομονωθεί η Φωκίδα και αεροπυραυλικώς.