Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ 06/04/2022




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στις 10:30πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.

 

Το ΔΣ του συνδικάτου μας στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο αποφάσισε τη συμμετοχή στην Πανελλαδική –Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη 2022.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνάδελφους μας οικοδόμους αλλά και στον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό και τον καλούμε να  πάρει την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια του, να κλείσει τα αφτιά του στις σειρήνες του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας που λένε «δεν είναι ωρα εν μέσω πολέμου να μιλάμε για δικαιώματα και διεκδικήσεις», «τα κεφάλια μέσα για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τις δύσκολες στιγμές που είναι μπροστά μας». Οι σειρήνες αυτές έχουν όνομα, είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, η μεγαλοεργοδοσία όπου σαν μια γροθιά μας καλούν να πληρώσουμε το «μάρμαρο» του πολέμου, να ματώσουμε ξανά για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων για τους οποίους σπρώχνουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας. Είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που μας καλούν να στοιχηθούμε πίσω τους για να μπορούν να ληστεύουν και να εκμεταλλεύονται τη λεία από το αίμα που χύνει ο ουκρανικός λαός και οι υπόλοιποι λαοί θύματά τους.

 Αυτοί που μας ληστεύουν όλα αυτά τα χρόνια μας λένε να κάνουμε κι άλλες θυσίες, να πληρώσουμε τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ κτλ.

Τους λέμε πως ΔΕΝ θα συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική ότι από δω και στο εξής οι λογαριασμοί στην ενέργεια θα είναι δυσβάσταχτοι και θα λέμε και ευχαριστώ με τα ψίχουλα-«στήριξης» της κυβέρνησης,

ΔΕΝ ανεχόμαστε να δουλεύουμε για να πληρώνουμε λογαριασμούς και να μην μένει φράγκο ούτε για να ταΐσουμε τις οικογένειες μας.

ΔΕΝ συμβιβαζόμαστε με το να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

 

Διεκδικούμε:

 

·                     Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό

·                     Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

·                     Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

·                     Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·                     Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·                     Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

·                     Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·                     Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

·                     Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: